zondag 4 juni 2017

Joshua Livestro komt bij zinnen


Jalta is een opiniesite, geïnitieerd door Johan Livestro die ook medeoprichter van de Edmund Burke Stichting is, een conservatieve denktank die we vooral kennen in de persoon Bart Jan Spruyt. De laatste is in mijn ogen overigens een helder en serieus denker ook al ben ik het vaak niet met hem eens.


In een interessant artikel in de Volkskrant van dit weekend zet Livestro zich af tegen allerlei lieden die van hem ruim baan kregen op zijn site maar die zich volledig laten gaan in tal van meer of minder bizarre samenzweringstheorieën.  Zo twittert de Janmaat-biograaf naar aanleiding van een bijeenkomst van rechts-populistisch Europa: "hier staat het nieuwe Europa. Het is dit of burgeroorlog". De bij mij zo populaire Thierry Baudet heeft het niet alleen over een 'homeopatische verdunning' van de Nederlandse cultuur maar rept zelfs van een ' doodsstrijd' . Wilders voorspelt een 'revolte' , Jan Roos bazelt over 'vechten voor het vaderland', Arnold Karskens over 'revolutie' en ga zo maar door. En vervolgens laat Livestro ons zien hoe dit soort scribenten tot allerlei onzinnige samenzweringstheorieën komt. Over de VN, de Europese elite, MH17, Oekraïne, EU enzovoorts.


Livestro heeft er inmiddels tabak van. Men lijkt geen enkel feit nog voor waar aan te nemen, verzucht hij. En zo komt Baudet tot zijn ronduit racistisch geleuter en komt hij er nog mee weg ook. Livestro eindigt zijn artikel met de hartenkreet: "leef je gerust uit in debat, maar peur geen subjectieve intenties meer uit objectieve gebeurtenissen. Ofwel: hou op met het verspreiden van paranoïde samenzweringsverhalen en idiote racistische theorieën. De rechtse tent is breed, maar wie zich niet aan die basiseisen kan houden, hoort er niet in thuis".

Uit mijn mond zouden zulke uitingen voor sommigen onmiddellijk als verdacht en vooringenomen klinken. Maar het zijn niet mijn woorden, ze komen van Joshua Livestro. Door mij vaak genoeg gehekeld, hier en elders. Maar ik ben het van harte met hem eens.

6 opmerkingen:

Anoniem zei

Het klassieke linkse dogmatische mantra waar de boodschappers van ongewenste feiten als fascisten worden neergezet. Wie de geschiedenis kent weet ook dat de linkse kerk, dat toen nog Communisme heette zich na de Duitse overval op Nederland zeer mild daarover uitlieten, laat staan dat ze zich voorbereiden op verzet, en pas na de Duitse aanval op hun meesters in Rusland zich tegen de Duitsers keerden.

Mevrouw Merkel die zich presenteert als het management van het Kodak van toen, dat weliswaar de uitvinder was van de digitale camera, maar zich ziende blind vastklemde aan het fotorolletje.

Opmerkelijk is de eenzijdige en vrijwillige door de linkse kerk gecreëerde symbiose met het islamitische gedachtegoed allang niet meer. Hun gemeenschappelijke noemer kunnen we terugvinden in de marxistische en islamitische ideologie. Ze zijn een nieuwe generatie nuttige idioten zoals Lenin dit fenomeen eens omschreef.

Baudet, Wilders, Jan Roos en Arnold Karskens, die publiekelijk uitspreken wat velen al reeds zien, namelijk de islamitische radicalisme door het grootste deel van de moslim gelovigen wordt ondersteund.
Ook de heer Nuy heeft zich meerdere malen laten kennen als iemand die deze empathische houding van de moslimgemeenschap tegenover het radicalisme niet onbekend is. Mogen we concluderen dat ook de heer Nuy geen innerlijke zelfstandigheid meer bezit, of is zijn afkeer van genoemde personen de enige drijfveer.

enno nuy zei

Wat is dit voor wartaal?

Anoniem zei

Ik denk dat de heer Nuy heel goed de analogie en of metafoor begrijpt!
Commentaar van GeenStijl

Fake News CNN en de NOS

Joshua Livestro een dieptepunt

enno nuy zei

Ik ben kennelijk niet intelligent genoeg voor deze discussie. Wie zich op Geenstijl verlaat plaatst zichzelf bij voorbaat buiten iedere verstandige gedachtenwisseling.

Anoniem zei


Intelligentie speelt hier geen enkele rol slechts het moreel geweten.
GeenStijl dwingt lezers satire en onweerlegbare feiten van elkaar te onderscheiden, en dat is een kwelling voor dogmatische lezers.

enno nuy zei

Wat is een moreel geweten? Kennelijk dicht u uzelf zoiets toe. Geenstijl is pulp en riooljournalistiek, vooral geschikt voor gemakzuchtige mensen die graag meegaan in allerlei onzinnige samenzweringstheorieën.