zaterdag 5 augustus 2017

World Press Photo 2017


Wij bezochten de World Press Photo expositie in de fraaie Walburgiskerk in Zutphen, een van de mooiste stadjes in Nederland - ga er eens heen! De WPP stemt niet vrolijk, het moet gezegd, maar de thema's en de foto's zijn urgent en onvermijdelijk, indrukwekkend ook, ondanks - of dankzij? - de gruwelen die ze tonen.

En evenmin ontkom je aan de gedachte dat het vooral moslims zijn die voor niets ontziende terreur verantwoordelijk zijn. Wanneer gaat die gemeenschap zich realiseren dat ze zich niet aan zelfonderzoek mogen en kunnen onttrekken? Het zal niet gaan gebeuren maar ik kan de gedachte dat vooral de tweestrijd tussen soennieten en sji'ieten verantwoordelijk is voor de gewelddadige terreur die de internationale gemeenschap nu al decennialang teistert, maar niet van me afzetten.

Willekeurig hier een drietal indrukwekkende foto's van achtereenvolgens Jamal Taraqaj, Laurent van der Stockt en Jonathan Bachman.





2 opmerkingen:

Anoniem zei

"ik kan de gedachte dat vooral de tweestrijd tussen soennieten en sji'ieten verantwoordelijk is voor de gewelddadige terreur die de internationale gemeenschap nu al decennialang teistert" Een broederstrijd vergelijkbaar met de broederstrijd in de vorige eeuw tussen de socialistische stromingen, de Marxisten zich Communisten noemende en de Nationaal Socialisten, die beide van zichzelf vonden het ware socialisme te vertegenwoordigen.

enno nuy zei

U moet naar een dokter en u na laten kijken, uw naald is blijven hangen in een groef, eerder noemde ik dat bespottelijk maar het blijkt dwangmatig gedrag te zijn. Zorgelijk...