donderdag 7 december 2017

Hoe de Amerikaanse beschaving zichzelf om zeep helpt


Twee kleine berichtjes in de NRC van vandaag. In het ene wordt melding gemaakt van een federale wet die alle Amerikanen toestaat zich met een geladen wapen (bedekt, dat dan weer wel) in de publieke ruimte te begeven. Met deze wet wordt de soevereiniteit van de afzonderlijke staten met voeten getreden maar dat zal de triggerhappy Amerikanen een zorg zijn. Met deze wet komt de GOP (the Grand Old Party oftewel de Republikeinen) tegemoet aan een van de speerpunten van de NRA.


Het tweede berichtje meldt dat Apple als gevolg van de jongste belastingmaatregelen van de regering Trump (onder meer een verlaging van de winstbelasting van 35 naar 14 procent) maar liefst 47 miljard belastingvoordeel tegemoet kan zien. The rich keep getting richer, the poor keep getting poorer.


Een derde berichtje hoorde ik op de radio: Republikeinen en Democraten bereiden een bipartisan wetsvoorstel voor dat als reactie op #metoo paal en perk moet stellen aan ongewenste intimiteiten door mannen jegens vrouwen. Als de wet wordt aangenomen moet die worden ondertekend door een president die zelf te boek staat als 'predator' en geregeld wordt aangeduid als Donald grab them by the pussy Trump.


Dit is de Pax Americana anno 2017! Hoe lang zou het duren voordat het electoraat van Trump door heeft dat ze ongelooflijk bedrogen en misleid worden door de man die ze op het schild hesen.

Geen opmerkingen: