dinsdag 30 juli 2019

The Baltimore Sun: "beter een rat te hebben dan er een te zijn"


Het kan ook u niet zijn ontgaan dat Trump erin slaagt zijn schandalige onpresidentiële gedrag bijna dagelijks te overtreffen. Zijn jongste onbeschoftheid was gericht aan Congreslid Elijah Cummings, u begrijpt het al, geen blanke maar een zwarte Amerikaan. Ik ga er hier van uit dat u weet waar het over gaat en zoniet, google dan maar even, u komt er gauw genoeg achter.


In reactie hierop komt the Baltimore Sun met een uitgebreid hoofdredactioneel commentaar dat er bepaald niet om liegt. Om een of andere reden is the Baltimore Sun momenteel niet beschikbaar in Europa. U zult dus later op zoek moeten naar dat artikel. Maar in de NRC van vandaag vindt u de integrale vertaling van dat commentaar. Ik wil u de laatste alinea hiervan niet onthouden:

En tenslotte: ook al willen we ons niet tot gescheld à la Trump verlagen - of hem erop wijzen dat hij niet eens de naam van het Congreslid correct heeft gespeld (het is Cummings, niet Cumming) -, toch zouden we de oneerlijkste man die ooit in the Oval Office heeft gezeten, de man die oorlogshelden bespot, die opgewekt vrouwen in hun kruis grijpt, die bedrijven bij bosjes op de fles laat gaan, de nuttige idioot van Vladimir Poetin en de man die volhield dat er ook "goede mensen" onder de moordzuchtige neonazi's zitten - toch zouden we deze man graag willen voorhouden dat hij de meeste Amerikanen nog altijd niet kan wijsmaken dat hij ook maar in de verste verte geschikt is voor zijn huidige functie. Of dat hij ook maar een greintje integriteit bezit. Beter om wat ongedierte in je buurt te hebben wonen dan het zelf te zijn.


Dat is nog eens een hoofdredactioneel commentaar waar de mensen wat aan hebben, dat ze als morele steun bij uitstek zullen beschouwen. Ik heb geen woorden of superlatieven meer om de smerigheid van Trump te beschrijven. Verlichte figuren als Kennedy en King worden bruut vermoord. Een witte nationalist en racist pur sang als Trump kan ongestoord zijn vernietigende gang gaan. Alleen het Amerikaanse electoraat kan hem stoppen. Niets wijst erop dat dat ook gaat gebeuren.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

https://www.washingtonexaminer.com/opinion/op-eds/the-trouble-with-trumps-tweets-about-baltimore-is-that-they-are-true

https://twitter.com/realdonaldtrump/status/1156685887268380676

enno nuy zei

Ik reageer niet op anonieme berichten. Als u kenbaar maakt wie u bent, krijgt u antwoord. Als u dat niet aandurft, verwijder ik uw reactie.

Anoniem zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
enno nuy zei

Iemand die anoniem reageert wordt hier prompt verwijderd. Ik durf te wedden dat degene die hier anoniem reageerde een voorstander is van het boerkaverbod. Maar wel zelf lekker laf anoniem reageren. Ik walg van zulke lieden.