donderdag 18 april 2024

Iem al Biyati moet wel schizofreen zijn

 

Iem al Biyati werd in 1998 in Nederland geboren uit ouders die in de jaren negentig Syrië ontvluchtten. Ze is momenteel voorzitter van de FvD-jongeren. Ik kwam haar voor het eerst tegen in de documentaire Eigen volk eerst van Sahar Meradji. In die documentaire was ze met aspirant-leden van deze duistere politieke beweging op kamp ergens in de heuvels. Lichamelijke oefening werd gecombineerd met debat en god mag weet wat nog meer. Ik kreeg onmiddellijk associaties met de Hitlerjugend. Vaag gewauwel van deze jonge Nederlandse met Syrische roots. Sterker nog: Iem al Biyati mag dan in Nederland geboren zijn, ze heeft part noch deel gehad aan de Nederlandse geschiedenis, ook haar ouders hebben daar nooit iets over kunnen vertellen. Haar geschiedenis is dus hoogstens 26 jaar oud.

Nu kwam ik haar opnieuw tegen in een documentaire van Rutger Castricum in zijn serie over nationalisten. Iem al Biyati vindt dat migratie een halt moet worden toegeroepen. Nederland is voor de Nederlanders. Als rechts-extremisten rond de jaarwisseling een boodschap van White lives matter op de Erasmusbrug projecteren is zij het daar graag mee eens. Ook de moderne architectuur is in haar ogen verfoeilijk omdat ze niets Nederlands uitstraalt. De Amsterdamse grachten zijn volgens haar objectief mooier. Dat haar ouders nooit in Nederland hadden kunnen neerstrijken als zij het destijds voor het zeggen had gehad maakt ook al geen indruk.

U begrijpt het al: Iem al Biyati is een redelijk slimme jonge meid die ondanks haar slimheid toch ook zo verschrikkelijk dom is. Ze moet wel schizofreen zijn om met haar ouderlijke achtergrond uitgerekend het 'eigen volk eerst' van de knotsknettergekke FvD te verdedigen.

Geen opmerkingen: