maandag 12 maart 2012

Een goede Nederlander schaamt zich...


...nu er een stevige resolutie van het Europees Parlement aan zit te komen waarin we -terecht - veroordeeld worden vanwege het PVV meldpunt tegen inwoners uit Midden en Oost Europese Landen. Een meldpunt waar onze premier - ook de uwe en de mijne - maar geen afstand van wil nemen; hij is immers voor zijn doorregeren afhankelijk van diezelfde PVV. Ook ontloopt onze premier de discussie in het EP. Daar heeft hij pas na de zomer tijd voor.
Nederland kan geen voorzitter van de Eurogroep worden omdat we geen triple A status meer hebben en we verzuimden bij onze stevige taal tegen de Grieken te vermelden dat die somtijds onhoffelijke en nare beweringen alleen voor Zuid Europese landen golden. Nu blijken we zelf evenzeer in gebreke te blijven en ook op dit punt maken Rutte en de Jager ons belachelijk.

Rutte lijkt sowieso de weg een beetje kwijt. Hij bezoekt de SGP jongerendag en verklaart daar hardop dat hij het zo'n fijne partij vindt omdat afspraken daar tenminste afspraken zijn. Maar over welke afspraken heeft hij het dan? De SGP zit toch niet in de regering? Is toch ook geen gedoogpartner? Hoe lief heeft Rutte de democratie eigenlijk nog? Dealtjes sluiten in de achterkamer met een religieuze splinterpartij om maar aan de macht te blijven? Ik had hem hoger ingeschat.

Bij de VVD zijn ze ueberhaupt een beetje van slag, nu een hunner senatoren zelfs onder druk wordt gezet om zijn boek voorlopig niet te publiceren. En wij maar denken dat de vrijheid van meningsuiting een groot goed was voor de liberalen. Gelukkig liet Sybe Schaap zich niet ringeloren en gaan de publicatie en presentatie gewoon door. Wilders, die het boek nog niet gelezen heeft, weet al wel te vertellen dat het hier om een ziekelijk boek gaat van iemand die duidelijk niet helemaal goed bij zijn hoofd is.

Wacht maar af wat de bezuinigingen ons gaan brengen en tegen welke prijs. Ik kan me niet voorstellen dat liberalen daar nog blijmoedig van zouden kunnen worden. We zullen het zien.

2 opmerkingen:

elly zei

Het wordt me steeds duidelijker dat er een stel macht wellustelingen bezig zijn. Het heeft niets meer te maken met medemenselijkheid en alle 'verworvenheden' van de democratie worden daaraan opgeofferd.
De leuzen van de laatste tientallen jaren over individualisering en marktwerking zijn volkomen uit de hand gelopen en er is een grote egoïstische denkmaatschappij ontstaan.
Niemand aan de top en niet te vergeten vele andere gewone burgers, lijken zich nog bewust dat het ene niet zonder het andere mogelijk is terwijl de onderlinge afhankelijkheid niet weg te denken is in een wereld die steeds kleiner wordt door moderne communicatie en inventiviteit.

elly zei

Het stel IS bezig natuurlijk.
sorry voor mijn altijd weer opborrelende slordigheid foei :-)