woensdag 10 januari 2018

Bannon kaltgestellt?


Alles wijst erop dat Bannon zijn hand heeft overspeeld. Door zich tegenover Michael Wolff helemaal leeg te laten lopen heeft hij bereikt dat POTUS zijn handen nu helemaal van hem aftrok en zelfs zijn voormalige en huidige werkgever Breitbart heeft zich nu volledig van hem gedistantieerd.


Wel knap van de man die naar verluidt zelf aspiraties voor het presidentschap zou hebben. Zolang hij een stoel bij Breitbart bezet kon houden had hij nog een zekere machtsbasis. Dat is nu voorbij, smadelijker kan een nederlaag nauwelijks zijn. En dat is maar goed ook. Bannon bleek een duistere en troebele geest. Een rasechte Raspoetin met gevaarlijk gedachtegoed. Die presidentsaspiraties kunnen nu ook bij het oud vuil. Good riddance.

Aanleiding tot algehele vreugde is dit nieuws niet. Trump wordt nog steeds omringd door een stelletje idioten en maakt zelf bepaald geen al te coherente indruk. Het commentaar onlangs van Bert Wagendorp in de Volkskrant is me uit het hart gegrepen. Zolang deze president op de troon zit moeten we ons hart vasthouden.

Geen opmerkingen: