vrijdag 20 juli 2018

Stef Blok liep een zonnesteek op


Stef Blok, minister van Buitenlandse Zaken en qualitate qua de diplomaat der diplomaten verklaart geen vreedzame multiculturele samenleving te kennen en noemt en passant Suriname een failed state. In 2004 was diezelfde diplomaat der diplomaten nog voorzitter van een parlementaire onderzoekscommissie naar het integratiebeleid. In die laatste hoedanigheid stelde Blok vast dat de integratie van vele allochtonen geheel of gedeeltelijk was geslaagd.

Alle West Europese samenlevingen zijn multiculturele samenlevingen. De Amerikaanse samenleving is een multiculturele samenleving. En dat zouden geen vreedzame samenlevingen zijn? Strontje in het oog, Stef Blok? Natuurlijk zijn er spanningen in die samenlevingen, ook spanningen als gevolg van de multiculturaliteit. Maar verkeren die samenlevingen in staat van oorlog?

Onze diplomaat der diplomaten kletste maar wat raak, net een beetje teveel uit de losse pols met hier en daar wat uit de evolutieleer geleende meninkjes en feitjes. Borreltafelpraat, meer niet. Maar dan had Blok die uitlatingen ook aan een borreltafel moeten doen en dat deed hij nou juist niet. Dat uitgerekend zo'n doodsaaie kleurloze man zo'n uitglijder maakt. Daar moet een bijzondere aanleiding voor zijn. Ik houd het op een zonnesteek.

Geen opmerkingen: