dinsdag 10 juli 2018

Trump boycot borstvoeding

Te lezen in de NRC van gisteren: de VS dreigen Ecuador en andere bepleiters van borstvoeding met zware sancties en het stopzetten van ,militaire hulp als ze een resolutie die borstvoeding stimuleert indienen bij de WHO. Ecuador en andere landen hebben die resolutie inmiddels ingeslikt.

De reden voor deze Amerikaanse intimidatiepolitiek is simpel en duidelijk: de VS is een grote producent van poedermelk. Het Amerikaanse ministerie van Volksgezondheid stelt dat de resolutie  "onnodige hordes" opwerpt voor moeders.

Dat zo'n klein berichtje zo'n zieke inhoud kan hebben. Dit is het Amerika van de komende jaren, zoniet decennia: een politiek van intimidatie en afpersing, ondertussen door verregaande deregulering ruim baan biedend aan het leugenachtige bedrijfsleven. Het belang van de consument is een non-issue geworden, het is een race to the bottom, zeker als het om milieu- en consumentenbelangen gaat.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Zelfstandig denken en dus kunnen oordelen is echt niet zo moeilijk, gewoon even op internet zoeken.Je moet het natuurlijk wel willen!!

Twitter Donald J. Trump: The failing NY Times Fake News story today about breast feeding must be called out.

The U.S. strongly supports breast feeding but we don’t believe women should be denied access to formula.

Many women need this option because of malnutrition and poverty.



Trump attacks NYT over breastfeeding story





TRUMP: NEW YORK TIMES GOT IT WRONG ON STORY ABOUT US OPPOSITION TO BREASTFEEDING MEASURE



No, The Trump Administration Didn’t Oppose Breastfeeding At The World Health Organization

Anoniem zei

Inderdaad dit verhaal in de NRC klopt niet. Het zijn namelijk linkse activisten die een wereldwijd verbod op aanvullende poedermelk willen voor kinderen jonger dan drie jaar. Dat is in feite de strekking van de door de VS afgeraden resolutie. Dit zou massale kindersterfte in derde wereldlanden betekenen waar moeders door de slechte omstandigheden niet lang in staat zijn om hun kind met eigen melk te voeden. Ook de zogenaamde bedreigingen aan Equador en andere landen zijn nergens door enig bewijs onderbouwd.

enno nuy zei


In de New York Times van 8 juni staat een ingeressant artkel onder de titel "Opposition to Breast-Feeding Resolution by U.S. Stuns World Health Officials". Ook de Volkskrant publiceerde over dit onderwerp.
Ik heb de indruk dat u een fervente Trump-aanhanger bent. Ik wens u er veel plezier mee maar ik stelde al eerder vast: leeft in een ander universum.

Anoniem zei

Patti Rundall is de drijvende kracht c.q. activiste achter deze beschuldigingen.
http://www.babymilkaction.org/archives/17531

Het ultieme doel dat deze organisatie nastreeft is het totaal verbieden van melkpoeder wereldwijd. Wat de rampzalige gevolgen zouden zijn voor de kinderen in derde wereldlanden is voorspelbaar, maar activisten van welke soort dan ook zijn altijd overtuigd van hun gelijk.
“We have heard widespread reports that the countries were pressured [by the United States],” Rundall said, zonder hiervoor ook maar summier bewijs voor te leveren.

Het new York Times artikel is feitelijk een semantische variant op de beschuldigingen van Patti Rundall aan de Amerikaanse regering waarin hun focus louter en alleen gericht is op het beschadigen van President Trump. Niet door het leveren van harde bewijzen, maar vooral door beweringen, en het verwijzen naar andere websites waarin ook weer iets zonder enig bewijs word beweerd. Het enige bewijs dat ze wel leveren is het gelijk van Trump, dat de media niet meer te vertrouwen is, een gevoel dat wereldwijd door steeds meer mensen lijkt te worden gedeeld.