dinsdag 18 april 2017

En ondertussen...

...gaan onze topbestuurders gewoon door met het vergaren van persoonlijke rijkdom en politieke macht. We zetten er weer een paar op een rijtje en citeren de NRC van zaterdag 15 april 2017.

Fijke Sijbesma van DSM kreeg een extra storting in zijn pensioenregeling van 2,2 miljoen euro. Paul van Riel en zijn vier collega's bij Fugro - een verlieslijdende onderneming - kregen een bonus ter waarde van 21,7 procent van hun vaste salaris. Ben van Beurden van Shell ontving een aandelenbonus van 4,22 miljoen Euro. Hoft Graafland van Heineken toucheert een doorlopende aandelenbonus van 2,06 miljoen Euro.

Maar het meest stuitende voorval speelt zich af bij PostNL. Daar krijgen bestuursvoorzitter Herna Verhagen en financieel directeur Jan Bos een extra bonus van € 34.887 respectievelijk € 26.509. Waarom? Omdat ze extra loonbelasting moeten betalen over een bestaande bonusregeling en de commissarissen van PostNL vinden uiteraard dat bestuurders geen geld moeten toeleggen op hun bonusregeling. Ja u leest het goed: "geen geld moeten toeleggen".

Enfin, hier onder ziet u de trots onzer natie in de hierboven toegepaste volgorde.Geen opmerkingen: