zaterdag 29 april 2017

En weer zat Hermans niet op te letten


Toen Mark Verheyen van de VVD op zijn integriteit moest worden beproefd werd hij onmiddellijk, lopende het onderzoek, geschorst. Door Henry Keizer, voorzitter van de VVD. Onderzoeksjournalistiek toont aan dat er integriteitsvragen kunnen worden gesteld bij het zakelijk handelen van Henry Keizer. De druk vanuit politiek en samenleving neemt dermate toe dat Keizer zich genoodzaakt ziet "openheid van zaken" te geven. Hij organiseert geen persconferentie maar een 'persmoment' en zet een uitsmijter bij de poort die de onderzoeksjournalist van het gewraakte artikel dat alle commotie veroorzaakte de toegang moest weigeren. Van Henry Keizer, voorzitter van de VVD.


Diezelfde Henry Keizer staat zwetend voor de camera's vol te houden dat hij niets fout heeft gedaan en dat hij er niet over peinst om op te stappen. De druk neemt echter dermate toe dat hij zich genoodzaakt ziet zich te onderwerpen aan een VVD-integriteitsonderzoek. Tijd voor een schorsing met onmiddellijke ingang, lopende het onderzoek zou je denken. Niet zo bij Henry Keizer, voorzitter van de VVD.

Juridisch zal er wellicht niet veel aan te merken zijn op het handelen van Keizer maar feit is wel dat hij de verkopende partij adviseerde over een deal met de kopende partij en dat hij zelf de kopende partij was, feit is dat de commissarissen van het bedrijf, die geacht worden het belang van de onderneming nauwlettend in de gaten te houden een andere kant op zaten te kijken toen de deal gesloten werd, feit is ook dat er de grootst mogelijke vraagtekens geplaatst moeten worden bij de waardebepaling van de onderneming ten tijde van de voor Keizer zo lucratieve deal.


Anders gezegd, dat VVD-integriteitsonderzoek heeft alleen zin als het is gebaseerd op gedegen forensisch accountantsonderzoek. Opmerkelijk is de automatische verdedigingsreflex bij Rutte en Zijlstra. De VVD belijdt integriteit met de mond maar in de VVD-praktijk is het een holle frase. En mag u raden wie de commissaris bij dit bedrijf was. Inderdaad, laailichter Loek Hermans die een spoor van wanprestaties en hopeloos falen in toezicht heeft achtergelaten. Wanneer wordt deze aartsbedrieger nu eens definitief afgeserveerd?

Geen opmerkingen: