vrijdag 8 november 2019

Nooit gedacht dat ik dat nog eens zou zeggen...


...maar Erdogan heeft groot gelijk als hij doodleuk verklaart dat hij de IS-terroristen gewoon terugstuurt naar waar ze vandaan komen. Natuurlijk is Turkije geen hotel voor terroristen, zoals de Turkse minister van binnenlandse zaken stelde.


Eigenlijk is de opstelling van bewindslieden als Stef Blok onvoorstelbaar arrogant. Een typisch voorbeeld van misplaatst Westers superioriteitsdenken. Omdat wij die terroristen niet binnen onze eigen landsgrenzen willen hebben, moet een ander land ze maar opnemen. Met alle risico's van dien. Als wij er maar geen last van hebben.


Opmerkelijk dat de van oorsprong Turkse Dilan Yesilgöz, Kamerlid namens de VVD verklaarde dat de uiterste consequentie van het standpunt van haar partij was dat wij maar moeten accepteren dat die terroristen elders wel eens de doodstraf zouden kunnen krijgen. Eigenlijk schaam ik me voor onze regering die niet de ballen heeft om terroristen hier te laten berechten. Voor een regering die zich zelfs van het lot van onschuldige kinderen van die terroristen niets aan wenst te trekken. En dat de VVD ervoor kiest weg te zinken in een moreel moeras betekent toch niet dat wij dat allemaal zo maar moeten laten gebeuren?

Geen opmerkingen: