donderdag 6 februari 2020

Waar verbetenheid toe leidt


U kent hem vast, Arnold Karskens. De altoos verbeten man, bekend als oorlogsjournalist en nooit verlegen om een stevige uitspraak. Hij is onder andere initiatiefnemer en beoogd boegbeeld van een nieuwe omroep ON. Een omroep die vooral de niet-gehoorde-Nederlander aan het woord wil laten. Wie zijn dat dan?: vooral de leden of volgelingen van Geert Wilders' PVV en Thierry Baudet's FvD. Het is natuurlijk een gotspe te veronderstellen dat juist die mensen nooit gehoord zouden worden. ON gaat dus een podium bieden aan twee politici die, op zijn minst toch in mijn ogen, ronduit racistisch zijn.

U mag er natuurlijk van vinden wat u wilt. Maar misschien is het nuttig om bijgaand interview met deze Karskens in Trouw eens te lezen. Daarin vertelt hij - en hij verklaart zelf daarin bloedserieus te zijn - dat hij een ontmoeting met Jezus heeft gehad en ook met de heilige geest. Jawel, het staat er echt! Hij zou zelfs een brief van Jezus hebben gehad maar die is hij helaas kwijtgeraakt. Kunt u zo iemand nog serieus nemen?


Maar er staat nog veel meer in. Onder andere dat D'66 de NSB van de eenentwintigste eeuw zou zijn. Hij mag met een aantal opmerkingen die hij maakt het gelijk aan zijn zijde hebben, maar dat betekent nog niet dat je jezelf voortdurend moet overschreeuwen. Karskens is zo overtuigd van zijn eigen gelijk dat hij geen evenwichtige kijk meer heeft op de wereld om hem heen. Vind ik althans. U mag er natuurlijk anders over denken.

Geen opmerkingen: