dinsdag 19 december 2017

De spiegel is zijn grootste vriend


Het zelfvertrouwen van Thierry Baudet heeft weer een enorme boost gekregen nu hij is uitgeroepen tot de beste politicus van 2017. Gisteravond mocht hij bij Jinek acte de présence geven waar hij nog eens duidelijk demonstreerde wat er aan hem mankeert.

Baudet hanteert geregeld de wanhopige blik wanneer er iets wordt gedebiteerd wat hem tegen de haren in strijkt. Maar wanneer hem gevraagd wordt wat hij inhoudelijk van deze of gene kwestie vindt komt hij telkenmale met dezelfde mantra's. Kort samengevat: onze beschaving is in ernstig gevaar en dreigt te verdwijnen en het is allemaal de schuld van de EU. Hij maakt melding van een groot onderzoeksconsortium dat zou hebben aangetoond dat we de EU niet nodig hebben voor internationale handelsbetrekkingen maar wanneer hem wordt gevraagd welk consortium dat dan is laat hij het afweten en verwijst hij naar zijn twitteraccount, daar zou het instituut met naam en toenaam genoemd zijn.


En als de minister van binnenlandse zaken in hetzelfde programma uitlegt hoezeer fake news een bedreiging is voor de democratie en de vrijheid van meningsuiting begint Baudet te bazelen over het partijkartel dat de vrijheid van meningsuiting juist om zeep wil helpen en dat hij de enige is die de burgers van ons vaderland daar op wijst. Ook wist hij nog te melden dat Bellingcat ook geen onafhankelijk instituut was maar als het over de MH17 gaat heeft Baudet er wel vaker flink naast gezeten (en zich een Ruslandvriend getoond)

En uiteraard ontbrak ook de riedel over onze ten einde lopende beschaving niet. Maar zijn electoraat vindt het kennelijk prachtig en dat is het meest zorgwekkende aan deze schertsfiguur die maar blijft roepen dat hij wel minister-president móet worden omdat niemand anders dit land uit de klauwen van Beëlzebub kan redden.


Wat Baudet nog niet begrepen heeft is dat hij er niet komt met zijn ingestudeerde gedrag, zijn bestudeerde blik van de grote intellectueel. Dat het zou helpen als hij een visie op de toekomst had waar over nagedacht is, een visie die hout snijdt en is gestoeld op verifieerbare feiten, niet op holle frasen en opgeblazen in moeilijke woorden vervatte retoriek. In plaats daarvan wauwelt Baudet over renaisssance, zijn toekomst ligt in het verleden. Ik zei het al eerder: Baudet moet eens stoppen met achterom kijken, hij loopt precies 180゜in de verkeerde richting.

In Wat op het spel staat geeft Philipp Blom een buitengewoon treffende schets van lieden als Baudet: "Het is amper origineel, maar toch belangrijk om op te merken dat het project dat Westerse landen tot in de tijd van de bijna manisch optimistische Victorianen en nog tot aan de Eerste Wereldoorlog in de praktijk hebben gebracht, een visie van een samenleving was die uiteindelijk alleen dienstbaar was aan blanke, vermogende mannen, en aan anderen, bijvoorbeeld ook alle vrouwen, een lagere rang toewees in de door God of de natuur bepaalde hiërarchie. Een groot en kennelijk groeiend aantal mensen denkt met weemoed terug aan die orde en zou zich graag in de vesting bevinden waar de kasteelheer al weet wat er te doen staat". Treffender werd kasteelheer Baudet nog niet beschreven!

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Hetzelfde internet en de sociale media die de linkse kerk voor hun propaganda
denken te kunnen gebruiken worden ook door tegenstanders gebruikt, maar die tegenstanders baseren voornamelijk hun visie en redeneringen op grond van onweerlegbare feiten, en niet op slogans en parolen zoals in de linkse beweging al 100 jaar gebruikelijk is. Niet de feiten maar de ideologische doctrine is immers onfeilbaar.

Hun hedendaagse strategie is het gebruik van wetenschappers vooral pseudowetenschapper,(Philipp Blom) die hun status eerst met allerlei prestigieuze prijzen en academische titel worden opgehemeld, om ze belangrijk te laten lijken voor het gewone volk. Maar de enigen die ze bereiken zijn de nuttige idioten zoals Lenin ze pleegde te noemen.

Inmiddels staat ook oud president Obama onder verdacht een gemene zaak met
de Hezbollah te hebben gemaakt, zo kunnen we o.a. ook in de NRC lezen.

enno nuy zei

Je weet nooit of de ene anonymus dezelfde is als de andere. In dit geval wel, vermoed ik en dus zou ik hier moeten zwijgen. Maar wie Philipp Blom een pseudowetenschapper noemt is een volstrekte idioot die niet weet waarover hij praat en die vooral zijn eigen 'alternative facts' koestert. Zie het filmpje met de grootste trol van dit moment Kellyanne Conway er nog maar eens op na. Anderson Cooper gaf de enig juiste reactie. En dat doe ik dus ook met deze anonymus, ik lach u recht in uw gezicht uit.