woensdag 25 april 2018

Ook over moskeefinanciering loog het kabinet Rutte dat het gedrukt stond


Onder druk van de Tweede kamer verzoekt de regering Rutte II  het WODC buitenlandse moskeefinanciering in kaart te brengen. De regering beschikte zelf al over zeer specifieke informatie maar zag er wel op toe dat het WODC die informatie niet kreeg. Opnieuw dankzij de mainstream media is nu die informatie over dubieuze buitenlandse financiering publiek gemaakt. Sinds 2015 is het aantal salafistische moskeeën en imams meer dan verdubbeld. De NCTV voorspelt dat wij in Nederland over twee jaar al 170 salafistische imams zullen hebben. En ook in dit dossier werd er lustig op los gelogen door het kabinet. Eerst ontkende men dat er een lijst van met buitenlands geld gefinancierde moskeeën zou zijn, toen werd het en geheime lijst en eindelijk ligt hij dan nu op straat.


Minister Blok vertelt ons dat die lijsten geheim gehouden werden omdat ze via het diplomatieke verkeer verkregen waren. Er iets mee doen zou ertoe leiden dat er helemaal geen informatie meer zou komen. Een onvoorstelbare drogredenering natuurlijk. Blok beledigt mij als kiezer met zo'n ongelooflijk kulverhaal. Waarom informatie via diplomatieke kanalen opvragen als je er vervolgens niets mee doet en er vooral voor zorgt dat die informatie niet bij het WODC terecht komt?


Ik heb het al vaker gezegd, het wordt tijd dat we de vrijheid van godsdienst gaan heroverwegen. Er is alle aanleiding om daar toch wat genuanceerder tegen aan te kijken. De vrijheid van godsdienst dient ondergeschikt gemaakt te worden aan de grondwettelijke bepalingen die zeggen dat alle burgers voor de wet gelijk zijn en vooral aan de antidiscriminatiebeginselen. Nu gijzelen we onszelf door te zeggen dat de godsdienstvrijheid het ons onmogelijk maakt bijvoorbeeld het salafisme tegen te gaan.

Maar wat mij betreft trekken we bij het salafisme de grens. Het salafisme en wahabisme moeten verboden worden, deze ideologieën zijn er op uit de democratie om zeep te helpen en te vervangen door een theocratie. Dit is gedachtegoed dat zozeer indruist tegen alles waar wij voor staan dat we het volste recht hebben dat bij de grens tegen te houden. De salafistische haatpredikers (er zijn voorbeelden te over van hun walgelijke denkbeelden) moeten linea recta terug gestuurd worden naar de woestijn waar zij vandaan komen. Wellicht gedijt hun haat daar ofschoon ik het liefste zag dat dit soort ongedierte hun zieke zaad in onvruchtbare aarde storten. Hier horen ze niet thuis en zijn ze wat mij betreft niet welkom.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Lijkt op het PVV programma, met als grote verschil dat de PVV één en ander door middel van democratische besluitvorming wenst te veranderen, waar de auteur van dit schrijven zich hier opwerpt als door het volk geroepen om hen te leiden.

enno nuy zei

Grotere onzin ben ik nog niet tegengekomen.