donderdag 21 juni 2018

Khan el-Ahmar


Een bedoeïenendorp op de Westelijke Jordaanoever dat op de nominatie staat om door de Israëli gesloopt te worden. Reden? Plaats maken voor een nieuwe nederzetting. Met die nieuwe nederzetting wordt de Westelijke Jordaanoever in tweeën gesneden.
De bewoners van het dorp hebben nieuwe huisvesting aangeboden gekregen op een plaats waar ze helemaal niet naar toe willen: een stukje grond aan de rand van Abu Dis, vlakbij de vuilnisbelt. Bouwvergunningen krijgen de Palestijnen niet of nauwelijks.
Houd die naam in de gaten: Khan el-Ahmar, daar gaan in de nabije toekomst bulldozers de zoveelste schending van mensenrechten plegen ten behoeve van Lebensraum voor joodse Israëliërs. VN-experts spreken zelfs van een oorlogsmisdaad. Er is niets of niemand die Israël kan stoppen.


2 opmerkingen:

Anoniem zei

Het hoogste Israëlisch gerecht heeft vastgesteld dat het hier om illegale bouwwerken gaat, vergelijkbaar met Nederlandse woonwagenbewoners, die ook door de overheid gedwongen zijn om zich aan de wetten van het land te houden. Voor degenen die daar graag een visueel beeld van willen hebben, kunnen de Btselem website bezoeken, en zullen zich verbazen dat Btselem deze grote woorden gebruikt.
https://www.btselem.org/communities_facing_expulsion/khan_al_ahmar

De schrijver zelf spreek over,"Lebensraum voor joodse Israëliërs. VN-experts spreken zelfs van een oorlogsmisdaad".
De schrijver is al enige malen hier neergezet als een sluwe achterbakse antisemiet, en bevestigd hiermee maar weer eens dat die kwalificatie geheel terecht is.

enno nuy zei

U bent van een ongekend laag allooi, uw gebrek aan beschaving is even groot als uw lafheid: u durft alleen anoniem te reageren. Kleingeestig en naargeestig. Ik heb medelijden met de mensen in uw directe omgeving.