zaterdag 30 juni 2018

's Hertogenbosch


Een dagje naar Den Bosch, een van de meest aangename steden van ons land. Zeker op een zonnige zomerse dag. Levendig, veel studenten, een prachtige binnenstad met een schitterende laat gotische kathedraal.


Een tochtje over de Binnen Dieze bleek zeer aangenaam en voor wie belangstelling heeft voor historische details ook leerzaam en informatief. Vooraf kaartjes regelen is wel zo handig.


En daarna dan toch maar weer eens de Sint Jan bezocht waar je met een zoomlens enorm veel prachtige details kunt ontdekken. Zoals wel vaker het geval is, de buitenkant is mooier dan de binnenkant. En hoe fijn dat de iconoclasten en beeldenstormers ergens begin 17de eeuw op instigatie van de ras-antisemiet Luther alle beelden vernielden. Dus wat je er heden ten dage nog aan beelden ziet is allemaal van zeer recente datum. Wel integer gedaan, het moet gezegd.


Wie een dag wil genieten van een bourgondische stad, veel historische details, prachtige musea en legio mogelijkheden om heerlijk te eten en te drinken, zou eens naar Den Bosch moeten gaan.










Geen opmerkingen: