maandag 10 september 2018

En weer blijkt Rutte een pathologisch leugenaar


Iedere keer dat Rutte met de hand op het hart beweert zich iets niet te kunnen herinneren, kun je er zeker van zijn dat hij glashard staat te liegen. We zien dat nu wederom in de discussie over de vermaledijde dividendbelasting. Trouw heeft achterhaald dat de VVD al sinds 2011 het schrappen van die belasting bepleit en in de zoektocht van het dagblad zijn nu ook memo's tevoorschijn waaruit zulks onomstotelijk blijkt. Rutte en Wiebes konden zich zulke memo's niet herinneren, weet u nog?

Nu is vast komen te staan dat Rutte al sinds 2010 regelmatig contact had met Nederlandse multinationals over de dividendbelasting. En maar blijven beweren dat daarvan geen enkele sprale was. Niemand in Nederland is voorstander van deze dwaze, ongelooflijk kostbare en volstrekt zinloze en amorele maatregel.


In het FD lezen we dat de invloedrijke club van Amerikaanse bedrijven in Nederland, de AmCham) zijn steun aan deze maatregel intrekt. De maatregel is immers alleen bedoeld voor Nederlandse multinationale met Britse aandeelhouders. Bovendien signaleert AmCham - terecht - het ontbreken van enig draagvlak in de samenleving.

We moeten als samenleving massaal protesteren tegen deze perverse ingreep van Rutte. Hij verwaarloost de publieke sector en geeft twee miljard structureel weg, aan een handjevol multinationals dat er niets beters mee doet dan het spectaculair verhogen van de bonussen voor de mannen aan de top. Is het raar dat de gewone burger politici als graaiers beschouwt? Men zorgt goed zichzelf en elkaar maar dat elkaar, dat zijn er maar een paar. Rutte: je bent geen knip voor de neus waard!

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Deep State dijt inmiddels ook in Nederland verder uit.

https://www.geenstijl.nl/5143815/hee-daar-hebben-we-jpb/

enno nuy zei

Het spijt me voor u maar GeenStijl lees ik niet. Er zijn grenzen.