maandag 18 februari 2019

Willem Melching kletst uit zijn nek


Een aantal jaren terug vond er in Italië een aardbeving plaats. Omdat men vond dat wetenschappers deze aardbeving tijdig hadden moeten aankondigen, werden Italiaanse geologen strafrechtelijk vervolgd. Veel gekker moet het toch niet worden. Uiteraard is het nooit tot een veroordeling gekomen maar het is buitengewoon zorgelijk dat wetenschappers op deze wijze kunnen worden bejegend.

In de Volkskrant van het weekend staat een artikel van historicus Willem Melching, die een tegenovergestelde richting inslaat: hij heeft genoeg van al die wetenschappers die ons waarschuwen dat het met het klimaat de verkeerde kant op gaat.Letterlijk schrijft hij: klimaatalarmisme is doemdenken.
Melching maakt een kapitale fout. Klimaatwetenschap is wetenschap, geen filosofie. Toch is deze misvatting de leidraad voor zijn idiote artikel, als hij schrijft: "De moderne onheilsprofeten borduren voort op patronen ontworpen door cultuurcritici zoals Nietzsche, Spengler, Huizinga en Ortega y Gasset".

Maar vriend Melching gaat nog veel verder als hij opmerkt: "Uit naam van de ‘klimaatdoelen’ verschuilt de politiek zich achter anonieme en niet gekozen instituties zoals de VN en ‘klimaattafels’. Alle reden dus om de klimaatprofeten, veelal uitgerangeerde en enigszins mislukte politici, goed in de gaten te houden. Want de kinderen trekken achter hun aan, als waren ze de rattenvanger van Hamelen en spijbelen zelfs van school".

Dit is ronduit kwaadaardig. Tijd om Melching te ontmaskeren en aan de schandpaal te nagelen. Beste Willem Melching, vindt u bij nader inzien uw eigen artikel nog wel in overeenstemming met de academische meetlat? U verkondigt hier een politieke mening. Dat is uw goed recht maar met wetenschap heeft het niets van doen. Ik zal niet zo flauw zijn u te betitelen als een mislukt historicus maar...


...de rattenvanger waar u het over heeft, dat bent u zelf. En u voert maar wat graag de meute klimaatsceptici aan die zich ook niets aan wetenschap gelegen willen laten liggen! Gaat uw goddelijke gang, zou ik zeggen maar wat een broddelwerk heeft u hier afgeleverd!

Geen opmerkingen: