zaterdag 14 september 2019

Duistere geesten


We kennen allemaal nog Steve Bannon, een pervers sujet dat enige tijd de burelen van Trump onveilig maakte en alle tijd en gelegenheid kreeg overheidsbeleid in zijn vitriool te drenken. En we hebben natuurlijk ook allemaal gelezen hoe de antidemocraat Boris Johnson zich verlaat op een al even duistere geest, Dominic Cummings. U moet die verhalen allemaal zelf maar lezen, er is genoeg over deze man te vinden. En als u te lui bent om te zoeken of liever niet leest wat u niet past, hier een link naar een achtergrondartikel. Ze zijn allen voorafgegaan door Raspoetin, ook diens verhalen kent u natuurlijk allemaal.


Maar niet alleen in het grote buitenland komen we deze naargeestige lieden tegen. Het FvD heeft een medewerker van de fractie van die partij in het Europees Parlement aangesteld, nadat een poging om die persoon op de lijst voor de EU- verkiezingen te plaatsen strandde bij Henk Otten. We hebben het over John  Laughland. Nooit van gehoord maar in de NRC laat Tom-Jan Meeus ons zien dat het niet verkeerd is toch enige aandacht aan deze duistere geest te schenken.


Ik citeer uit zijn artikel: Laughland steunt talrijke autocratische Poetin-vazallen in de Russische regio. Hij ontkent de Bosnisch-Servische genocide in Srebrenica. Hij verdedigde Milosevic en bekritiseerde zijn vervolging voor oorlogsmisdaden. Ook is hij van mening dat de EU is opgericht om oorlog te voeren, niet voor vrede. Eerder verklaarde hij dat de EU een door de CIA georkestreerde oorlogsmachine is.


Dit soort volk dient de troebele geesten van Baudet en Eppink. Weten de FvD-stemmers dat? Interesseert hen hun? Vinden ze er wat van? We weten het niet. Ik vermoed dat de meeste FvD-stemmers hier geen belangstelling voor hebben. Goed, u weet het nu. En ik zou zeggen: doe er iets mee.

2 opmerkingen:

Anoniem zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
enno nuy zei

Anonieme reacties worden verwijderd. Of ik verontwaardigd ben over het proces Wilders? Als definitief vast komt te staan dat het ministerie zich al dan niet via het OM heeft bemoeid met het proces, dan is een grondregel van de democratie geschonden en dient het proces beƫindigd te worden. Staat dat dan niet al vast? Nee, volgens mij niet.Er moet eerst gedegen onderzoek naar gedaan worden. De zaak is ernstig genoeg.