donderdag 16 december 2021

Zo doen ze dat in Duitsland, mijnheer Wilders

 

Wilders valt Rutte aan op diens voorgenomen immigratiebeleid in de komende regeerperiode. "Nederland wordt overspoeld met immigranten" luidt zijn al sinds jaar en dag te vernemen mantra.Veel achterlijker kan het niet. Laten we eens kijken hoe de nieuwe Duitse regering met immigratie om denkt te gaan.

Scholz wil arbeidsmigratie juist stimuleren om werkzoekenden toegang tot de Duitse markt te geven en "om nieuw potentieel voor wetenschap- en kennisland Duitsland te ontsluiten". Het moet makkelijker worden om in Duitsland te komen studeren, een paspoort te verkrijgen en een dubbele nationaliteit wordt mogelijk gemaakt.

Afgewezen asielzoekers die niet terug kunnen naar hun vaderland worden niet illegaal maar worden geduld en als ze vijf jaar in Duitsland wonen en geen strafblad hebben, kunnen ze een tijdelijke verblijfsvergunning krijgen om een baan te zoeken en de taal te leren. Langs die weg kunnen ze dan de gewone procedure voor een langere verblijfsvergunning doorlopen. Ook gezinshereniging moet gemakkelijker worden.

Kijk, mijnheer Wilders, zo kan het dus ook. Maar kom daar maar eens om in het zo zelfzuchtige Nederland met zijn zogenaamde koopmansmentaliteit. Veel dommer dan Nederland kun je nauwelijks zijn. De Duitsers hebben uit goed begrepen eigenbelang een immigratiebeleid omarmd dat heel wat menselijker en beschaafder is dan waar de Calvinistische Nederlander toe bereid is.

Geen opmerkingen: