dinsdag 14 mei 2024

Bij protesten komt de hypocrisie vanzelf bovendrijven

 

Kijk toch eens hoe politici over elkaar heen struikelen om afstand te nemen van studentenprotesten tegen Israël. Laat ik voorop stellen dat ik helemaal niets moet hebben van de vernielingen die worden aangericht. En ik ben er ook geen voorstander van demonstranten hun gezicht achter maskers verbergen. Wie zich publiekelijk uit wil spreken doet dat met open vizier of houdt zijn bek.

Maar terug naar de studentenprotesten. Toen Rusland Oekraïne binnenviel was de UvA er als de kippen bij om alle banden met Russische universiteiten te verbreken. Hoe onredelijk is dan de eis van studenten dat de universiteiten nu ook alle banden met Israëlische universiteiten verbreken? Van hen is immers algemeen bekend dat ze alle betrokken zijn bij de defensie-industrie in hun land. Maar de universiteitsbesturen verklaren dan dat dat ten koste zou kunnen gaan van individuele universiteitsmedewerkers die niets van doen hebben met die defensierelatie. Gold dat dan niet ook voor individuele Russische medewerkers aan de alma mater?

Veel erger nog vind ik de reactie van onze nationale politici en dan heb ik het met name over Wilders, van der Plas, Rutte en Yesilgöz. Zoek maar eens op in welke heftige bewoordingen zij de studenten de les lezen. Terwijl diezelfde politici helemaal niets hebben ondernomen tegen onze protesterende boeren/terroristen die niets anders deden dan geweld en intimidatie gebruiken. Kritiekloos rennen deze politici achter Netanyahu aan, ongeacht de door hem begane misdaden. En in bovenstaande zin kunt u 'Netanyahu' vervangen door 'de staat Israël'.

Geen opmerkingen: