zondag 23 juni 2024

De prostaat is het beste bewijs tegen een god

 

Richard Dawkins beschreef al eens dat de zenuw die het strottenhoofd van een giraf aanstuurt een enorme omweg langs de lange giraffennek naar beneden en dan weer via een omweg omhoog naar het strottenhoofd maakt. Deze omweg ontstond doordat in de tijd, als gevolg van evolutie, de nek van de giraf steeds langer werd. Van een schepper mag je verwachten dat zo'n zinloze omweg vermeden wordt maar de evolutie, aldus Dawkins, kan nu eenmaal niet terug naar de tekentafel. 

Er is nog zo'n simpel voorbeeld: de prostaat. Om een of andere duistere reden loopt de urinebuis door de prostaat van de man en niet eromheen. Inmiddels weten we dat vrijwel alle mannen sterven met (en niet aan) prostaatkanker. Als gevolg daarvan zet de prostaat op en knijpt de urinebuis bij de man af. In je jeugd weet je niet beter als je met een stevige straal je urine afvoert. Maar gaandeweg verandert die klinkklaterende waterval (o heerlijk signaal van je goddelijke viriliteit!) in een miezerig kraantje-lek.

Een schepper die de urinebuis willens en wetens dwars door de prostaat laat lopen is een cynisch wezen die de helft van de wereldbevolking opzadelt met hinderlijke en vooral onnodige plasproblemen gedurende de laatste levensjaren. Anders gezegd: hoe vaker oude mannen in hun laatste levensjaren 's nachts naar het toilet moeten, hoe duidelijker het wordt dat een schepper nooit bestaan heeft. Dus wat die god van de mensen ook allemaal niet vermag, scheppen kan hij niet en het geeft te denken dat hij willens en wetens de man met volstrekt onnodige problemen heeft belast!

PS: u weet natuurlijk ook wel dat een opgezette prostaat niet betekent dat u kanker hebt en dat lage PSA-waarden niet betekenen dat u geen kanker hebt.

Geen opmerkingen: