woensdag 18 september 2024

Lustwarande Tilburg

 

De Oude Warande is een lust- en jachtbos uit de 18de eeuw, midden in Tilburg. Jaarlijks wordt er een tentoonstelling van sculpturen georganiseerd in de open lucht. Ook dit jaar was er weer een heerlijke expositie te zien ook al word je een beetje achterdochtig van al die kunstenaars die met hun werk onderzoek doen naar de relatie tussen materiaal en de mens en zijn omgeving en zo voort. Ikzal er niet al te schamper over doen.

                                                                               



 
Het is hoe dan ook inspirerend om te zien wat voor werk tal van kunstenaars maken, ook als hun werk je weinig zegt. Als het goed is verrassen kunstenaars je met hun invalshoek of perspectief, ze bevragen de werkelijkheid en houden je een spiegel voor. Als je hun taal niet verstaat kom je niet verder dan een esthetische waardering. Maar je treft altijd wel een of een paar werken, beelden, sculpturen waarvan je denkt: ja, dit snap ik, waarom heb ik dit zelf niet bedacht? Of: wat leuk dat iemand me zo naar de werkelijkheid laat kijken!
 


Ga er eens kijken, laat uzelf verrassen, stel je open en wandel door dit fraaie bospark waar u her en der verspreid een tiental sculpturen aantreft waar u wat van kan vinden. Ik persoonlijk kan geen betere dagbesteding bedenken dan dit soort manifestaties bezoeken.
 
 

Tot onze verrassing zagen we ook nog de zeer zeldzame kleine grondeekhoorn. die in ons land alleen in dit park voorkomt en verder helemaal nergens. Grappige beestjes, watervlug, niet te fotograferen dus.

Geen opmerkingen: