dinsdag 24 april 2012

De grote leugen


Toen Wilders de Grieken nodig had als vijand nummer één, leek het hem slim zijn handtekening te zetten onder de 3% van Brussel. Dat zou die potverterende Grieken wel op de knieen krijgen.
Nu wrijven zijn apostelen zich in de handen omdat flinke Geert er toch maar mooi voor gezorgd heeft dat de PVV niet kan worden verweten te zwichten voor druk uit Brussel. Druk waar dus wel die handtekening van Wilders onder staat.
Dit soort kiezersberdrog is strijk en zet bij de PVV. Daar redeneert men dat het electoraat even vergeetachtig als vluchtig is.
De kans is groot dat ze daar gelijk in hebben en machtspolitiek gezien heeft Wilders vermoedelijk het enig juiste gedaan. Maar het blijft een glasharde leugen en het bewijst nog maar eens dat Wilders zijn vijanden harder nodig heeft dan zijn vrienden. Hij is niet in het minst in het landsbelang geinteresseerd en verwijten dat hij alle Nederlanders in de kou heeft gezet, maken op hem niet de minste indruk.
Wilders is een bedrieger en ook voor hem komt eens het moment dat zijn kiezers dat door hebben en ze zullen dan vluchtiger zijn dan Wilders zich ooit heeft kunnen realiseren.

2 opmerkingen:

elly zei

'De kans is groot dat ze daar gelijk in hebben en machtspolitiek gezien heeft Wilders vermoedelijk het enig juiste gedaan.'

Helaas ben ik er zo langzamerhand van overtuigd dat alle politici uiteindelijk hoofdzakelijk machtspolitiek bedrijven.

enno nuy zei

Op zich heb je daar natuurlijk gelijk in. Politici leven bij de gratie van kiezersgunst. Hoe meer gunst, des te meer macht. Dat is het lastig lot van politici.
Maar gelukkig zijn er ook gunstige uitzonderingen. Jolande Sap en Arie Slob zijn daar wat mij betreft uitstekende voorbeelden van.