zondag 16 augustus 2015

Heimat


De zomerreis begon dit keer in de Hunsrueck om via de Elzas in de Hautes Pyrennées te eindigen. De Hunsrueck is onsterfelijk gemaakt door Edgar Reitz met zijn prachtige serie Heimat en de onvergetelijke film Die andere Heimat. Wie ze nog niet zag, moet dat alsnog gaan doen. Heimat was ook de directe aanleiding tot dit bezoek waarbij we uiteraard Gehweiler aandeden, het dorpje waar veel opnames van serie en film gedraaid werden.


We doorkruisten de streek om vast te stellen dat de Hunsrueck een prachtig en aangenaam gebied is, ingesloten door de stroomgebieden van Rijn en Moezel, Het Rijndal behoort tot het UNESCO Werelderfgoed. We bevoeren de Rijn van Bingen tot St. Goar om vandaar met de trein weer te keren. Een kostelijke ervaring, waarbij de Lorelei overigens teleurstelde, weinig imposant in tegenstelling tot de geschiedenis van deze rotspartij. Maar de Rijn is drukbevaren, in deze regio niet in de laatste plaats door boten vol toeristen. Op een daarvan zaten wij en met plezier. Het weer was fraai en de vaart rustig, langs wijnhuizen, forten en kastelen en om de paar kilometer weer zo'n typisch Duits stadje vol vakwerkhuizen en barokkerkjes.




Van de Mosel bewandelden we de bocht bij  Zell, de linkeroever tot Bulay en dan via de rechteroever weer terug. Het weer nog steeds even fraai en behalve dat de Mosel aanzienlijk minder druk bevaren wordt, weinig verschil met het Rijndal.



Wij kampeerden op een kleine en aangename camping aan de Guldenbach in Schweppenhausen, vlakbij het pittoreske Stromberg.

Geen opmerkingen: