donderdag 5 oktober 2017

Euromyths


Joris Luyendijk gaf op FB een link door van de Europese Commissie waarin helderheid wordt verschaft over alle leugens, mythes, vooroordelen en fake informatie inzake Europese wet- en regelgeving. De onderwerpen zijn alfabetisch gerangschikt en je staat ervan te kijken hoe ongelooflijk veel en baarlijke nonsens wordt verkondigd om maar vooral te bewijzen hoe abject het Europese project is. Gaat u zelf maar eens kijken: EU on Euromyths


Ik pak een willekeurig voorbeeld uit deze schier eindeloze lijst. Agriculture, three crop rule: James Forsyth meldt in de Daily Mail op 9 november 2015 dat de Britse staatssecretaris voor Milieu Liz Truss eist dat de Europese Commissie Britse boeren niet langer voorschrijft (middels de zogeheten Three Crop Rule) wat de Britse boeren moeten produceren.

De EC geeft aan dat zij alleen nieuwe wetgeving kan voorstellen die dan moet worden goedgekeurd (of afgestemd) door het Europees Parlement en de desbetreffende ministers van de lidstaten. De Three Crop Rule is unaniem aangenomen door alle (ministers van de) lidstaten in december 2013. Bovendien geldt de regel niet voor alle boeren maar alleen voor boeren met meer dan 30 ha land. Boeren met meer dan 10 en minder dan 30 ha land mogen twee gewassen verbouwen  terwijl de kleine boeren niet worden geconfronteerd met gewasteelt-maatregelen.

Geen opmerkingen: