dinsdag 17 oktober 2017

Wij lijken wel een volk van galbakken


's Ochtends vroeg tijdens het ontbijt kijk ik naar het journaal en krijg dan geregeld beelden van Wakker Nederland mee. Dat is niet altijd een pretje. Vanochtend was er een jongedame van de CDA-jongeren die weer eens helemaal leeg mocht lopen op het leenstelsel. De studenten gaan alles op alles zetten om dat leenstelsel alsnog uit het regeerakkoord te krijgen. Opdat "ook de bakkerszoon kan gaan studeren".


En dan was er nog een item over het grote aantal aangiftes dat "in de prullenmand verdwijnt". Prompt worden burgers ten tonele gevoerd die op straat worden bevraagd en die ruim baan krijgen om hun verontwaardiging te spuien over het feit dat hun aangifte van een inbraak tot niets heeft geleid.


Ik word een beetje gallisch van die ontevreden burgers die maar niet willen begrijpen dat niet alle aangiftes kunnen worden behandeld en als we dat wel willen, dat dat dan betekent dat de belastingen moeten worden verhoogd. En fors ook, want als er al meer blauw bijkomt, willen we toch niet dat die achter een bureau gaan zitten om aangiftes af te wikkelen.

Om van die studenten maar te zwijgen. Het geld dat beschikbaar komt door de invoering van het leenstelsel wordt weer in (de kwaliteit van) het onderwijs geĆÆnvesteerd. En ik herhaal nog maar eens voor de zoveelste keer: studenten die de redelijkheid en billijkheid van het leenstelsel niet begrijpen, hebben niets te zoeken op een universiteit, bakkerszoon of rijkeluisdochter.

Ik gruwel van al die ontevreden burgers die helemaal leeglopen als ze met een camera geconfronteerd worden. En jammer genoeg zijn er genoeg media die er maar wat graag zendtijd voor vrij maken.

Geen opmerkingen: