dinsdag 3 oktober 2017

Entartete Kunst is terug van weggeweest!


Nederlands grootste intellectueel van dit moment trekt ten strijde tegen abstracte kunst. Abstracte kunst is, zegt hij, een aanval op 'ons thuis' net als cultuurmarxisme (geen hond weet wat dat is) en massa-immigratie. Rem Koolhaas beschouwt onze Thierry (Baudet - wiens grootste vriend(in) zijn spiegel is - laat zich graag bewieroken als de nieuwe Pim maar hij blijft er bescheiden onder, zegt hij.) als de grootste misdadiger tegen de menselijkheid. Ik bedenk dit niet hoor, hij zegt het zelf in een interview in het AD van 30 september van dit jaar. Lees het zelf maar als u mij niet gelooft: Baudet ontdekt entartete kunst


Thierry wil alleen nog maar mooie kunst en dat is bepaald niet alleen maar een kwestie van smaak, zegt hij. Wat zou dat toch betekenen als hij het ooit eens voor het zeggen zou krijgen? Zou hij abstracte schilderkunst, atonale muziek en grootstedelijke architectuur willen verbieden?


Nu lachen we er nog om want het is te stompzinnig voor woorden maar het zijn juist dit soort opvattingen die we als een waarschuwing moeten zien. Baudet heeft de grenzen van zijn succes nog niet gevonden en zal in de komende jaren vermoedelijk een steeds grotere rol gaan spelen. Er zijn genoeg malloten die maar wat graag achter een zelfingenomen narcistische zichzelf voor intellectueel houdende idioot aanlopen.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Cultuurmarxisme is mischien het best te definieren als Marxistische cultuurvervanging.
Onlangs nog door de Groene Amsterdammer onder de titel cultuurbolsjewisme aan de in 1932 officieel opgerichte NSB toegedicht. Echter we komen deze benaming al tegen in De Tijd van 12 Februari 1930. Citaat daarin: Zitten we reeds zoo diep in het cultuurbolsjewisme? De westersche cultuur mag niet verdwijnen in bolsjewistische
verwildering.
Ook toen al besefte men dat vanuit Rusland een planmatige strategie was ontwikkeld om de huidige cultuur te vervangen door een nieuwe zelf verzonnen geschiedenis. Inmiddels is die oude beproefde strategie weer uit de zwaar gesubsidieerde
marxistische kast gehaald, om met name hier in Nederland onze cultuur te vernietigen. Sinterklaas en onze oude zeehelden, zijn nu vooral het doelwit van deze opgeleefde Marxistische agitatie.

enno nuy zei

Mijn god, wat kraamt u een onzin uit! U had in het Amerika van Joe McCarthy moeten leven, wat zou zich daar thuis gevoeld hebben!

Anoniem zei

Nu is het wel de heer Nuy die in zijn artikel het woord "cultuurmarxisme" gebruikt, en daarbij schrijft dat er weinig of geen mensen zouden zijn die de inhoud en strekking van dat woord begrijpen. Misschien kan hijzelf daar een uitleg van geven.
In de Groene Amsterdammer werd dit woord onlangs gekoppeld aan het Nationaal Socialisme, omdat het enigszins in een andere bewoording als "cultuurbolsjewisme" in de jaren 30 door de NSB zou zijn gebruikt.
Maar in 1931 konden we in de Communistische krant De Tribune het begrip cultuurbolsjewisme reeds zien worden genoemd, in een context die duidelijk aantoont, dat het hier om een planmatige aanpak gaat.

De Tribune 31-10-1931
DUITSCHE TAAL
Het eerste standaardwerk over de socialistische opbouw
IN DE DUITSCHE TAAL.
Het eerste behoorlijke boek ever de Sovjet-Unie in de Duitsche taal is in voorbereiding en zal weldra verschijnen, Het heet „Die Sovjet-Union" en is geschreven door pg. H. Remmele. Het behandelt de geweldige beteekenis van de socialistische opbouw, de grondslagen van de ontwikkeling, de industrie, het transport, de toestand van de arbeidsklasse, de socialisatie van de landbouw, het finantieele vraagstuk, de plaats van de Sovjet-Unie in het wereldhuishouden, het cultuur-bolsjewisme en de werkelyke moeilijkheden van de groei en de zoogenaamde „moeilijkheden".

enno nuy zei

Ik ga helemaal niets definiƫren maar constateer nog maar eens dat het begrip cultuurmarxisme een onzinnig begrip is dat nergens op slaat. Alleen bestaat in domme hoofden zoals dat van Thierry Baudet (en van u dus ook).
En uzelf demonstreert uw onbenul door aan te komen zakken met een ander begrip (marxist = bosljewist, wat maakt het uit?) dat hetzelfde zou moeten betekenen en u onderbouwt dat met een tekst uit 1931! Need I say more?
Vergeleken bij u is McCarthy nog een modernist!