donderdag 9 mei 2019

De roots van de SP: ranzigheid


In een uitgebreid interview blikt Liliane Marijnissen terug op de laatste verkiezingen en konkludeert dat de SP terug moet naar haar roots. Nooit geweten dat ze het daarbij over ranzigheid had. U heeft natuurlijk ook al dat ronduit walgelijke filmpje van de SP gezien over Hans Brusselmans. Een kind kan zien dat hier  Frans Timmermans op de hak wordt genomen. Desalniettemin doet de voorzitter van de SP het voorkomen alsof die gelijkenis puur toeval is. "Goh, nu u het zegt!"
Meestal verstrek ik bij verwijzingen naar uitingen in de media elders een link maar dat laat ik nu maar achterwege. U weet het filmpje zelf wel te vinden.


Onversneden anti-Europa. Op zich mag dat natuurlijk maar de stijlmiddelen die de SP hier inzet zijn door elke morele grens gezakt. Het is een uiterst leugenachtige clip (in drie minuten tien leugens, aldus Wagendorp; Trump doet het de SP niet na) waarin vol op de man wordt gespeeld. Wat mij betreft plaatst de SP zich hiermee definitief buiten het debat. Asscher merkte terecht op: "Verdeeldheid op links is een zegen voor rechts".


Ik kan me niet voorstellen dat Jan Marijnissen in kan stemmen met dit soort ranzigheid. Hoe het ook zij, zijn dochter verkwanselt nu alle politieke goodwill die de SP dor de jaren heen heeft verdiend. Het is over en uit met deze partij. Terecht uit Wagendorp in de Volkskrant de hoop dat deze politieke porno de SP als een boemerang in het gezicht zal treffen. Ik wens het SP-electoraat vooral wijsheid en niveau toe, er zijn alternatieven!

1 opmerking:

John Wervenbos zei

Ook ik ben kritisch naar de EU en haar toekomst, maar dit hoeft voor mij niet. Walgelijk filmpje. Smerig.