maandag 27 april 2020

Hoe ver durft Trump te gaan?


De video uit mijn vorige post heb ik niet voor niets hier opgevoerd. Trump dacht gretig gebruik te kunnen maken van Corona door dagelijkse persconferenties te geven. Hij wist zich verzekerd van een nationwide audience waar zijn tegenstrever Joe Biden geen enkele kans heeft op publieke optredens. De dagelijkse persconferenties van Trump zijn op een totale mislukking uitgelopen door de onvoorstelbare incompetentie en door zijn zwakzinnigheid. Hij moet nu toezien hoe Corona voort blijft woekeren (meer Amerikanen zijn aan Corona overleden dan er tijdens de Vietnamoorlog van twintig jaar! sneuvelden), de werkloosheid schrikbarende vormen aanneemt terwijl er daarnaast het schrikbeeld is van een tweede Coronagolf in de herfst die mogelijk nog erger zal zijn dan de eerste.
Vandaar dat Trump aanstuurt op het zo snel mogelijk opheffen van lockdownmaatregelen. Daarbij gaat hij zelfs zo ver dat hij gouverneurs van afzonderlijke staten beledigt en burgers ophitst om hun staten te bevrijden. Een instortende economie en stijgende werkloosheid zijn dodelijk voor de herverkiezingskansen van Trump.


Daarnaast heeft hij al eerder aangegeven dat hij niet in schriftelijk stemmen gelooft omdat dat te fraudegevoelig zou zijn. Op zich heeft hij daar een punt, dus er is alle reden om reeds nu maatregelen te nemen om de verkiezingen in november door te laten gaan. Joe Biden heeft al aangegeven te verwachten dat Trump alles in het werk zal stellen om de verkiezingen uit te stellen tot economisch betere tijden met Corona als argument. Dat zou een regelrechte schande zijn maar reken maar dat Trump en zijn team onderzoeken of dit een begaanbare weg is. Het stemrecht in de VS is even heilig als the second amendment en het is niet waarschijnlijk dat Trump uitstel van de verkiezingen door Congres en Senaat weet te jagen.

We gaan zien wat de komende maanden ons in dit opzicht gaan brengen. Maar ik sta nergens meer van te kijken als het om de enormiteiten van Donald Trump gaat.

Geen opmerkingen: