dinsdag 13 oktober 2020

Wilders en Pavlov

 

Een medewerker van een ziekenhuis meent een trend te zien die aangeeft dat er meer mensen met een niet-westerse achtergrond op de intensive care terechtkomen en prompt heeft Wilders zijn reactie al klaar staan. Hij twittert: "de operaties van Henk en Ingrid worden uitgesteld omdat de IC's vooral bezet worden door Mohamed en Fatima die onze taal niet spreken en lak hebben aan de regels". Kun je in zo'n korte zin nog meer vooroordelen proppen? Ik denk het niet.

In de eerste plaats betreft het hier geen resultaat van een onderzoek waaruit algemene konklusies kunnen worden getrokken. In de tweede plaats zijn er waarschijnlijk heel plausibele redenen aan te voeren voor een grotere vertegenwoordiging van niet-westerse medeburgers die wellicht de taal niet goed beheersen.

Het probleem voor Wilders is dat hij in deze tijden niet goed kan scoren en dat het wat stilletjes rond hem is geworden. Dus was hij opgetogen over het bericht in een radio-uitzending van Argos. Hier kon hij tenminste weer eens op aanslaan, vol op het orgel gaan. Maar het is het onzindelijke denken dat we nu al jaren van hem gewend zijn. Zouden Henk en Ingrid daar nog steeds voor vallen?

Voor Wilders bestaan er geen morele barrières, die zijn er slechts om geslecht te worden. Asscher sprake van racistische drek. Ik kan wel vinden in die kwalificatie.

Geen opmerkingen: