zaterdag 9 september 2023

Het woke gif bedreigt nu ook Extinction Rebellion

 

De woke gemeenschap slaat weer eens toe. Dit keer moet Extinction Rebellion eraan geloven. Schrijfster en actrice Maryam Hassouni stelt in een essay onder de titel Naïeve XR-strategie werkt alleen voor witte activisten dat men bij XR niet heeft nagedacht over de consequenties van de burgerlijke ongehoorzaamheid voor niet-witte deelnemers. Grotere kul heb ik zelden gehoord.

Maryam wil ons doen geloven dat zwarte deelnemers zich geen extra strafblad wegens burgerlijke ongehoorzaamheid kunnen veroorloven. Ze vindt de acties gemakzuchtig en truttig en "miste de bredere context; er werd met geen woord gerept over institutionele ongelijkheid, klimaatvluchtelingen en klimaatrechtvaardigheid, waardoor mensen zoals ik, die zich bewust zijn van zulke ongelijkheid en ook hun steentje willen bijdragen, niet gauw zullen toetreden". 

In Engeland wil de woke gemeenschap ons doen geloven dat als een zwarte burger als gevolg van snelwegblokkades 10 minuten te laat op zijn of haar werk komt, meteen ontslagen wordt. Wat een zeldzame flauwekul! Als je weet dat een weggedeelte is afgesloten (wegens werkzaamheden of demonstraties, dat maakt niet uit) dan ga je iets eerder van huis en neem je een omweg. En zouden witte werkgevers werkelijk zonder pardon een zwarte werknemer ontslaan als die 10 minuutjes te laat komt?

Ik beschouw mensen als Maryam Hassouni, die Extinction Rebellion eurocentrisme verwijt als dwaallichten. Primaire doel van de huidige XR-acties is het doen stoppen van de fossiele subsidies, waarvan we inmiddels weten dat ze niet 17 maar 37 miljard euro, in Nederland alleen al, bedragen. Een helder en concreet doel en ik zou niet weten waarom een zwarte burger daar niet aan deel zou kunnen nemen.

In plaats daarvan trekt Hassouni geweldloos protesterende burgers een oeverloos moeras in waar we alleen maar mogen discussiëren over de zwarte identiteit want uiteindelijk geldt ook hier: alleen de zwarten zijn de echte slachtoffers. Ik gruw van zulke mensen en hun redeneringen. Klimaatverandering behoort niet het decor van Hoekse en Kabeljauwse twisten over identiteit te zijn. Elke burger die zich oprecht zorgen maakt over de manier waarop wij met ons klimaat omgaan verdient daarvoor respect, niet het hoongelach van de woke society!

Geen opmerkingen: