zaterdag 27 juli 2013

Israël is kwaadaardig


Eerder berichtte ik over de EU-gelden die niet meer mogen worden besteed aan instellingen die actief zijn in bezet Palestijns gebied. Een terechte maatregel maar vooral symboolpolitiek. De Israëlische regering is daar niet van gediend en slaat hard terug. In de NRC van 26 juli lezen we dat de Israëlische regering voortaan geen medewerking meer verleent aan humanitaire projecten van de EU in de Palestijnse gebieden die volledig onder Israëlische controle vallen. Zo zal het Israëlische leger geen vergunningen meer afgeven voor Europese bouwprojecten ten behoeve van de Palestijnen en EU-medewerkers geen documenten meer verschaffen die nodig zijn om van Israël naar de bezette Palestijnse gebieden te reizen.
Kortom, wie is hier de dupe? Niet de EU maar het Palestijnse volk. Er leven in Israël vrijwel geen Palestijnen meer die ooit vrede hebben meegemaakt. De Palestijnen worden bedrogen, bestolen, geknecht en vernederd. Zonder einde. Het is moeilijk voor te stellen dat deze tragedie op een dag niet eindigt met een afschuwelijke ramp.
Ik haak definitief af bij dit Israël dat geen democratie maar een theocratie is, waar de Holocaust tot het einde der tijden zal worden aangewend voor de eigen machtspolitieke doelen. En dat is nu juist precies waartoe de Holocaust nooit had mogen leiden.
Thank you Providence...

Geen opmerkingen: