donderdag 24 april 2014

Stil zitten als je geschoren wordt?


Wijze raad aan u en mij maar niet voor Jos van Rey. Jos strikes again! Uitgerekend de man wiens integriteit onderwerp van gerechtelijk onderzoek is, is door de Roermondse burgemeester benoemd in een tweehoofdige commissie die de integriteit en geschiktheid van aspirant-wethouders moet onderzoeken.

Hoe krijg je het bedacht? Ik snap die van Rey wel, hij is er stellig van overtuigd nooit iets fout gedaan te hebben en kan hij het helpen dat Justitie wel erg lang nodig heeft om zijn zaak voor de rechter te brengen? En trouwens, je bent toch pas schuldig als de rechter je veroordeeld heeft? Dat is waar natuurlijk en het duurt inderdaad wel heel erg lang voor het OM met concrete tenlasteleggingen naar buiten komt.

Maar juist waar het een politicus betreft, weegt het principe zwaarder. Dat van Rey dat nog steeds niet begrijpt geeft te denken. De man is schaamteloos en bezoedelt het imago van zijn beroepsgroep. En zo'n burgemeester? Het eerste wat je denkt is toch dat hij zijn baantje wel aan Jos te danken zal hebben?

Ach arm Roermond, ooit een gedenkwaardige Hanzestad en in de Middeleeuwen zelfs hoofdstad van Gelre, wat is er van je over? Je wilt er nu nog niet begraven worden, welk virus heeft er rondgewaard?

Geen opmerkingen: