maandag 28 april 2014

Wanneer zetten die Italianen Berlusconi nu eens bij het oud vuil?


Berlusconi is inmiddels ontmaskerd als een gewone misdadiger met dit verschil dat hij niet naar de gevangenis wordt gestuurd maar mag volstaan met een taakstraf. Ik weet niet beter of hij mag voorlopig ook geen politieke functies meer bekleden maar dat weerhoudt hem er niet van zijn bijdrage te leveren aan de verkiezingscampagne voor het Europees Parlement. Op de poster van Forza Italia lezen we "Piu Italia, meno Germania". Je hebt weinig verbeeldingskracht nodig om te begrijpen wat hiermee bedoeld wordt.
Berlusconi dit weekend in Milaan: "...maar in godsnaam, voor de Duitsers hebben de concentratiekampen nooit bestaan". En dan te bedenken dat Forza Italia in het Europees Parlement deel uitmaakt van de Europese Volkspartij waar ook de Duitse CDU lid van is.
Wij gaan natuurlijk niet over Italië en de Italianen maar als Europeaan zou ik zeggen: wat een zegen als die onzindelijke Berlusconi aan het einde van zijn levenscyclus is gekomen. Ik zal er geen traan om laten en graag op zijn graf dansen.

Geen opmerkingen: