woensdag 24 december 2014

Politieke wraak


Op het nippertje is de wet topinkomens in de publieke sector aangenomen door Tweede en Eerste Kamer. Maar de VVD-ers Schippers en Blok haastten zich te verklaren dat ze die wet niet gaan uitvoeren en dat die wet zich in hun vakgebied eerst per 1 januari 2016 zal doen gelden.
Dit is pure wraak en al zweren ze op het graf van hun moeders dat dat niet zo is, ik zal ze niet geloven.

De decentralisatie van de zorgwet wordt door het parlement gejaagd en de gehele bevolking zal spoedig de gevolgen van die wet ondervinden, we hebben het dan over miljoenen mensen. De wet topinkomens is slechts van invloed op een paar honderd functionarissen die al jarenlang van uw en mijn belastinggeld veel te veel inkomen hebben kunnen opstrijken.

Godzijdank is er nu een regering die daar tenminste wat aan doet. Maar Schippers en Blok hebben er maling aan, ze verklaren doodleuk dat het te kort dag is om die wet te implementeren. Grotere kul heb ik in jaren niet gehoord. Het is simpel: één telefoontje naar de salarisadministratie en het brutosalaris van een minister invullen.

Sneu voor Plasterk? Dat kan me niks schelen. Die man is toch al het lulletje rozenwater van dit kabinet. Maar al die mensen die nu roepen: zie je wel, het is en blijft een zootje graaiers daar in Den Haag!: weet u, ze hebben nog gelijk ook. Schippers en Blok doen niet eens moeite dat te verdoezelen.

Geen opmerkingen: