donderdag 4 december 2014

Rutger Castricum is een masturberende rioolrat


Een burgemeester is ongegeneerd op zoek naar seksuele spanning en neemt daarbij het risiko dat hij zichzelf in een chantabele positie manoeuvreert. De man loopt tegen de lamp en wordt voor het oog van toekijkend Nederland in het openbaar door de gemeenteraad gekapitteld. "Laat het niet weer gebeuren" is het dwingende advies.

Nog geen jaar later laat de man zich weer in de val lokken. Een toyboy weet zich aantrekkelijk genoeg te presenteren en kan zodoende enkele ontmoetingen met de burgervader arrangeren. En draagt daarbij, getuigend van zijn misselijkmakend slechte bedoelingen, een verborgen camera op zijn lijf.

Zodra hij wat zogenaamd compromitterende beelden heeft verzameld belt hij onze nationale rioolrat Rutger Castricum. Deze zichzelf journalist noemende nonvaleur staat erom bekend geen enkele geïnterviewde persoon te laten uitspreken. Zodra deze aan zijn antwoord op een door de ongekend populaire en grofgebekte journalist gestelde vraag begint, trekt de laatste de microfoon alweer terug naar zijn eigen mond. Want onze Rutger hoort het liefste zichzelf praten.

En oh, oh, oh, wat is onze masturberende Rutger een moralist. Nietszeggende en slecht verstaanbare filmopnames van de misselijk makende toyboy worden als breaking news op teevee uitgezonden. In plaats van de toyboy aan de schandpaal te nagelen, wordt de minkukelende burgemeester geportretteerd als iemand die het burgemeesterschap niet waard is.

Noemen we dit journalistiek? Velen wel, ik ook maar dan wel uitermate beroerde journalistiek, Riooljournalistiek. Van de hoogste orde, dat dan weer wel. De burgemeester kan zichzelf niet verdedigen, je kunt je ook niet wapenen tegen mensen met vooropgezette kwade bedoelingen, zoals deze 20-jarige Almeerder.

Ook al heeft de burgemeester niets verwerpelijks of fouts gedaan, zijn positie is onhoudbaar geworden. Hij brengt zichzelf meerdere malen in een chantabele positie, brengt zijn ambt in diskrediet en is een afbreukrisico geworden voor de stad die hij moet besturen. Treurig, maar het is niet anders en hij moet het vooral zichzelf verwijten.

Maar dat zo'n toyboy en zo'n masturberende rioolrat maar gewoon door kunnen gaan met hun laaghartige, schijnheilige en misplaatst moralistische gedrag, dat doet pas echt pijn.

Geen opmerkingen: