donderdag 18 oktober 2018

Waarom Saudie Arabië ongestraft zijn gang mag gaan


Bovenstaande illustratie (afkomstig van Sipri OEC) (als u erop klikt wordt hij uitvergroot) geeft exact aan waarom het meest verderfelijke regime op deze aarde straffeloos zijn gang mag gaan. We staan erbij en kijken er naar. Onze minister van financiën zegt een conferentie af, daar zullen die Wahabieten van schrikken!


Maar die perverse Saudi's hebben iedereen bij de ballen: ze kopen van iedereen karrenvrachten aan wapens en ze zijn de belangrijkste olieleverancier ter wereld. Kroonprins MbS kan doen en laten wat hij wil, zelfs een barbaarse en brute moord plegen. De onbeschaamdheid om die moord eerst dagenlang te ontkennen om vervolgens de schuld te geven aan een paar overijverige maar ongehoorzame Saudi ambtenaren, terwijl inmiddels duidelijk is dat de moord is gepleegd door de nauw aan MbS gelieerde autopsie-expert Salah Muhammad al-Tubaigy! Ik hoef hier de weerzinwekkende details van de moord niet te herhalen, die vindt u wel in de kranten.



6 opmerkingen:

Anoniem zei

Uw morele verontwaardiging is sympathiek, maar is er ook een oproep uwerzijds voor maatregelen tegen Saudi-Arabië.

enno nuy zei

Als u dit blog vaker leest moet u meerdere malen zijn tegengekomen dat ik ervoor pleit alle banden met Saudi Arabië te verbreken, ongeacht de economische consequenties. Zo'n stap werkt echter alleen als de hele wereldgemeenschap daaraan mee doet. Stel dat het Westen Saudi Arabië in de ban doet (en dat gaat natuurlijk nooit gebeuren) dan stappen Rusland en eventueel China graag naar voren om de banden met dat verderfelijke land aan te halen.
Ook moet u tegen zijn gekomen dat ik van mening ben dat we hier in Nederland het salafisme en wahabisme moeten verbieden. Een democratie hoeft geen tolerantie te tonen voor krachten die de democratie om zeep willen helpen.
Zoals gebruikelijk klinkt u ook nu weer cynisch. U ervaart geen morele verontwaardiging bij de barbaarse moord op Khashoggi?

Anoniem zei

"Als u dit blog vaker leest moet u meerdere malen zijn tegengekomen dat ik ervoor pleit alle banden met Saudi Arabië te verbreken, ongeacht de economische consequenties."

Het is vooral de inconsistentie (lees selectiviteit) in uw artikelen die verantwoordelijk zijn voor deze vaagheid.

Natuurlijk is het barbaars wat de de Saudisch hier hebben gedaan, maar omdat de persoon zich een journalist noemt, lijkt men meer verontwaardigt dan wanneer het om een willekeurige tegenstander van dat regime gaat.

"U ervaart geen morele verontwaardiging bij de barbaarse moord op Khashoggi?"

Inderdaad: Zijn innige relatie met o.a. de moslim Broederschap zou voor de Amerikaanse media een reden moeten zijn geweest hem nooit als journalist te erkennen, laat staan zijn propaganda via die media te verspreiden.


enno nuy zei

U bent echt een ziek mens. Dat Khashoggi een journalist is, interesseert mij in deze geschiedenis nauwelijks. U meent hem te moeten afserveren vanwege zijn vermeende relatie met de Moslim Broederschap maar u gaat geheel voorbij aan het gegeven dat hij wel de moed had om het regime van zijn vaderland te bekritiseren. Die moed kostte hem nu het leven.
U lijkt nu te suggereren dat hij zijn dood zo erg niet is omdat hij een in uw ogen bedenkelijke moslim zou zijn. Maar vergeten we even dat hij een journalist was, ervaart u geen morele verontwaardiging dat een mens op zo'n barbaarse wijze kan worden vermoord door een 'bondgenoot' van het Westen? (1)

En u kunt mij wel van alles beschuldigen maar publiceert uzelf ergens artikelen en blogs die getuigen van een eminente consistentie en coherentie waarbij de mijne wel heel erg flets tegen afsteken? (2)

Of bent u gewoon de zoveelste stuurman aan de wal?(3) En als u zich zo stoort aan mijn geschrijf, waarom leest u het dan? (4) U kunt uw tijd wel beter besteden.

Ik heb u nu vier vragen gesteld, wel veel tegelijk, ik geef het toe. Maar geef daar nou eens antwoord op!

Anoniem zei

Het is niet de kwantiteit maar de kwaliteit die er toe doet.

U weet natuurlijk ook, dat de Moslim Broederschap vanaf hun oprichting in 1928 de Nazi-ideologie van harte ondersteunden, en deze nog steeds tracht in praktijk uit te voeren.
Uw verontwaardiging zou ik dan ook enigszins dubbelhartig willen noemen.

https://www.elsevierweekblad.nl/buitenland/blog/2015/10/bij-uitroeiing-van-joden-kreeg-hitler-hulp-uit-islamitische-hoek-2707721W/

https://www.newenglishreview.org/Ibn_Warraq/Grand_Mufti_Haj_Amin_al-Husaini_and_the_Nazis/

https://christenenvoorisrael.nl/2018/02/israelische-undercover-journalist-moslimbroederschap-europa-tikkende-tijdbom/

Mijn morele verontwaardiging geld voor onschuldige burgers, en niet voor crypto-islamisten.

enno nuy zei

Goed, voor de zoveelste keer weigert u gewone vragen te beantwoorden. Dus sluit ik hier de discussie. Deze post gaat niet over de Moslim Broederschap maar over iets heel anders. U mag mij dubbelhartig noemen, dat doet me geen pijn.
Hoe denkt u dat u zelf op anderen over komt?