woensdag 17 oktober 2018

Salvini is een gewetenloze racist


Lees het bericht in de Volkskrant onder de titel "Dit gebeurt er als de Italiaanse vicepremier Salvini zijn gewetenloze trollen op je afstuurt". Het is een ziekmakend relaas over de manier waarop de Italiaanse populist trollen inzet om hem onwelgevallige burgers lastig te vallen en kapot te maken. Het is het relaas van de Italiaan Raffaele Ariano die zich stoort aan een conductrice die in de trein de passagiers als volgt opriep: ‘Ik verzoek passagiers geen kleingeld te geven aan bedelaars. En aan alle zigeuners: stap uit bij de volgende halte want we zijn helemaal klaar met jullie tuig.
Ariano maakte de fout hiertegen formeel bezwaar in te dienen bij de Italiaanse spoorwegen en dat kwam hem op de toorn van Salvini te staan, die het zonder omhaal van woorden opnam voor de conductrice.

Hoe het verhaal verder gaat, moet u zelf maar lezen, het artikel is eenvoudig te vinden. Het is een ziekmakend verhaal over een politicus die zich als een gewetenloze doortrapte racist meent te mogen gedragen. Dat is dus  het nieuwe amorele en gewetenloze type populistische politicus aan wie de Italianen hun stem hebben toevertrouwd. En ik maar denken dat je niet dieper dan Berlusconi zou kunnen zinken. 

In de tussentijd heeft het Italiaanse parlement de begroting van Di Maio en Salvini goedgekeurd en dus ingestemd met de extra uitgaven van 37 miljard. We zullen zien wat de komende maanden ons gaan brengen.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

De beschuldiging van het gebruik maken van een trollenleger is een populaire hedendaagse variant op de wijze waarop politieke tegenstanders zowel extreem links als extreem rechts in het verleden elkaar verdacht maakten. Niets nieuws onder de zon dus.

Neem bijvoorbeeld Joop.nl "https://joop.bnnvara.nl/opinies/israel-ultieme-trol". In dit geval is het geen racisme, maar gewoon antisemitisme.



enno nuy zei

Iets wat fout is is niet minder fout omdat anderen het ook doen. U bent een wegkijker.

Anoniem zei

Het wegkijken en niet benoemen lijkt toch vooral een politiek correcte eigenschap te zijn van de linkse beweging.

enno nuy zei

Dat is uw mantra maar om bewijslast bekommert u zich nooit.