vrijdag 26 oktober 2018

Horrorverhalen over vaccinaties doorgeprikt


We raken maar niet uitgepraat over vaccineren. In de Volkskrant van vandaag een uitstekend artikel van Maarten Keulemans, waarin vijf horrorverhalen over vaccineren tegen het licht worden gehouden.

Vaccins zouden de natuurlijke ontwikkeling van kinderen verstoren, ze zouden nergens voor nodig zijn, ze zouden jaarlijks vijf tot tien kinderen doden, ze zouden kinderen chronisch ziek maken en ze zouden vol giftige hulpstoffen zitten.


Van al die horrorverhalen blijft niets over wanneer we de wetenschappelijke onderbouwing voor al deze verhalen eens goed bekijken. Toch blijft Door Frankema van de Stichting Vaccinvrij beweren  dat de wetenschap die bewijst dat het rijksvaccinatieprogramma veilig is nergens te vinden zou zijn. Dat is dom en kwaadaardig.


Kijken we eens naar een enkel detail: kinderen zouden met vaccins aluminium binnen krijgen. Dat klopt, wel 3,4 mg per vaccin. Maar waarom vertelt Door Frankema er niet bij dat diezelfde kinderen via groenten, vlees, fruit, drinkwater en lucht wel 5 tot 10 mg aluminium binnen krijgen, per dag! En dat er nog meer bronnen zijn van aluminium: deodorant, aluminiumfolie en borst- en flesvoeding.

Daarnaast heeft de Volkskrant een interactieve tool gepubliceerd waarmee je kunt zien hoe een virus zich ontwikkelt bij een variabele vaccinatiegraad, hoe infectieziekten zich verspreiden en hoe je ze kunt indammen. Daar zou Door Frankema ook eens een uurtje mee moeten spelen. Maar zij is dermate vooringenomen tegenover de wetenschap, het zullen wel paarlen voor de zwijnen zijn.

In de interactieve tool vind je tevens een kaart met de prikstand van 11-jarigen in ons land. Per gemeente kun je exact zien wat de vaccinatiegraad is. In de bible belt is die vaccinatiegraad gedaald tot rond de zeventig procent. Dat is verbijsterend.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Het recht om niet te hoeven geloven, lijkt mij een universeel recht.

enno nuy zei

Ook als uw kind als gevolg daarvan overlijdt? Ooit gehoord van grenzen aan vrijheid? Uw stompzinnigheid begint groteske vormen aan te nemen.

Anoniem zei

Nu krijgt u vast en zeker elk jaar een oproep van uw huisarts, om een griepprik te halen. Als u dat niet doet, kunt u natuurlijk de griep krijgen, en per ongeluk een persoon van allerlei leeftijd, maar met een verminderde weerstand deze griep overbrengen, waardoor die persoon sterft.
Mijn eerste vraag is dan ook, zou u de griepprik ook op straffe van dwang aan alle burgers willen opleggen, want ik kan u verzekeren dat er meer mensen aan de griep overlijden dan aan de mazelen.

Tweede vraag heeft betrekking op de context van uw artikel, hoeveel dode kinderen per jaar aan de mazelen zijn voor u de graadmeter om tot dwangvaccinatie over te gaan.

Mijn derde vraag is, zou u alle economische relaties met derde wereldlanden willen verbieden, ten aanzien van de daar gehanteerde kinderarbeid. Immers elk jaar sterven daar duizenden kinderen aan de directe en indirecte gevolgen van de uitbuiting, ten behoeve van onze economie. Vooral goedkope kleding, en computer accessoires (Apple).

enno nuy zei

Vaccinatiedwang is geen optie. Maar vragen van u beantwoord ik pas als u eerst mijn vraag heeft beantwoord: Ook als uw kind als gevolg daarvan overlijdt? Ooit gehoord van grenzen aan vrijheid?