donderdag 10 oktober 2019

Dieptepunt van lafheid


Een Amerikaanse vrouw, Anne Sacoolas, echtgenote van een in Engeland gestationeerde diplomaat, rijdt een jongeman dood doordat zij op de verkeerde weghelft reed. Ze smeerde hem meteen en werd daarbij door de Amerikaanse autoriteiten geholpen: ze kon met een militair vliegveld het land verlaten. Hierboven een foto van deze lafhartige dame.

Reactie van Trump (ik citeer hier de Volkskrant): De Amerikaanse president zei op de hoogte te zijn van de zaak en bedroefd te zijn, om eraan toe te voegen dat het ‘nu eenmaal gebeurt’ dat Amerikanen in het Verenigd Koninkrijk aan de verkeerde kant van de weg rijden. ‘Je moet voorzichtig zijn.’

Zo zie je maar hoe de lompheid van Trump door de hele Amerikaanse samenleving heen druppelt. De ouders van de jongen willen alleen dat zij verantwoording af komt leggen, ze zijn er niet op uit haar achter de tralies te brengen. Daar hoort ze natuurlijk wel thuis. Niet vanwege het noodlottig ongeval, wel vanwege de achterbakse manier waarop ze gerechtigheid tracht te ontlopen. Ik hoop vurig dat haar geweten - als ze dat heeft - haar danig parten zal gaan spelen.

Geen opmerkingen: