dinsdag 8 oktober 2019

So much for gratitude!


Een van de weinige zaken waarin Trump een zekere mate van consistentie vertoont is zijn voornemen niet betrokken te worden in een oorlog. En dus konden de Iraniërs ongestraft een Amerikaanse drone neerhalen waarbij opgemerkt moet worden dat de daders nooit ontmaskerd zijn, ook al willen de Amerikanen ons anders doen geloven.


Het terugtrekken van Amerikaanse soldaten uit Syrië is op zich geen verrassende manoeuvre van de Amerikaanse president. Ook al zijn al zijn militaire adviseurs een andere mening toegedaan. Maar rampzalig is de context waarbinnen dit alles gebeurt. Erdogan heeft van Trump een vrijbrief gekregen om het Koerdisch gebied in Noord Syrië binnen te vallen.


Zo betoon je dankbaarheid aan de enige groepering uit Syrië die daadwerkelijk heeft bijgedragen aan het verdrijven van IS. Het waren de Koerden die de grondtroepen leverden en het is vooral dankzij de Koerden dat IS inderdaad verslagen en verdreven kon kon worden. En het is dankzij de Koerden dat er nu grote kampen zijn vol met voormalige IS-strijders en hun vrouwen, wachtend op berechting.

Voor de vorm heeft Trump Erdogan nog even gedreigd met het vernietigen van de Turkse economie als Erdogan dingen doet die Trump niet leuk vindt maar denk maar niet dat hij daarbij het lot van de Koerden in gedachten heeft.


Werkelijk misselijkmakend is een van de jongste tweets van de Amerikaanse president: As I have stated strongly before, and just to reiterate, if Turkey does anything that I, in my great and unmatched wisdom, consider to be off limits, I will totally destroy and obliterate the Economy of Turkey (I’ve done before!). They must, with Europe and others, watch over...
Ja, dit staat er echt: "in mijn grootse en ongeëvenaarde wijsheid". Wie dat van zichzelf durft te zeggen hoort thuis in een psychiatrische inrichting, zeker niet in the oval room of the White House.

2 opmerkingen:

Anoniem zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
enno nuy zei

Anonieme reacties worden verwijderd, zoals u weet. Als u over ook maar een greintje persoonlijke moed beschikt, reageert u, net als ik, onder uw eigen naam.