dinsdag 17 december 2019

De honden blaffen maar de karavaan trekt voort


Het begint nu toch wel heel irritant te worden, dat FDF. En zeker hun woordvoerder van den Oever zou zich moeten realiseren dat hij op weg is in een recordtijd de sympathie voor boeren te verspelen. Ze kondigen acties aan en wekken de indruk dat ze voedseldistributiecentra maar ook zorginstellingen willen blokkeren. Van den Over verklaart dat het om een grapje ging, daarom stond er een smiley achter de aankondiging. "We wilden de boel een beetje opstoken" verklaart deze hoogst irritante boer. Een nare man bovendien.

De rechter verbiedt expliciet het blokkeren van voedseldistributiecentra en zorginstellingen maar erkent dat de boeren het recht hebben op demonstreren met een beetje hinder. Nou, zou je zeggen, niets aan de hand. Maar dan heb je buiten de FDF gerekend. De boeren schorten hun acties op en gaan in hoger beroep.


Mijn konklusie: ze willen dus toch voedseldistributiecentra stilleggen. Deze boeren zijn de weg echt helemaal kwijt. Iemand zal hen bij moeten brengen dat ze een heilloze weg ingeslagen zijn. Wat mij betreft verspelen de boeren met dit soort lieden en acties alle sympathie. Maar het gaat uiteindelijk om onontkoombaar beleid en dat betekent dat we nu echt serieus werk moeten maken van stikstofdepositie, CO2 maatregelen en het minstens halveren van onze veestapel. Of de boeren dat nu leuk vinden of niet: we hebben er teveel.

Geen opmerkingen: