vrijdag 6 november 2020

Beelzebub Bannon

 

Steve Bannon fantaseert over Anthony Fauci en FBI-directeur Christopher Wray. Hij meent dat Trump hen onmiddellijk zou moeten ontslaan. Nou was Trump dat al van plan met Fauci natuurlijk, maar dit terzijde. Maar dan gaat Bannon vol op het orgel en schrijft op Twitter: ‘Ik zou hun hoofden op het hek spiesen. Juist. Ik zou ze op de twee hoeken van het Witte Huis plaatsen als waarschuwing voor federale bureaucraten. Of je gaat mee met ons programma of je bent weg.' Volgens Bannon is dit de enige manier is om een revolutie te winnen, door net als vroeger tegenstanders te onthoofden. ‘De revolutie was geen tuinfeestje toch? Het was een burgeroorlog.’

Zowel Twitter als FB hebben Bannon nu geschorst.Ik dacht dat deze idioot veilig en wel achter slot en grendels zat sinds hij zich had schuldig gemaakt aan oplichting bij een crowdfunding-actie. Nu kennen we Bannon natuurlijk als een duister dwaallicht. Nadat hij zelfs door Trump uitgekotst werd, probeerde hij wat succesjes in Europa te boeken maar hier was niemand in zijn diarree geïnteresseerd. Met deze woorden roept hij op tot geweld en hij zou daarvoor vervolgd moeten worden.

Bannon is een volksmenner en ophitser pur sang. Trump heeft in vier jaar tijd grotendeels de agenda van Bannon uitgevoerd, zij het dat hij in de ogen van laatstgenoemde lang niet ver genoeg is gegaan. Bannon zou niets liever dan een tweede burgeroorlog ontketenen. En de filmbeelden uit diverse Amerikaanse steden tonen ons dat er daar genoeg gekken rondlopen die niets liever zouden willen. Biden gaat deze verkiezingen winnen en dat geeft tenminste een sprankje hoop maar veel zal hij niet kunnen bewerkstelligen als de Republikeinen de meerderheid in de Senaat houden. Het presidentschap van Biden is al geslaagd wanneer het hem lukt de beide kampen in zijn land weer met elkaar in gesprek te brengen. Maar of het Neanderthal-deel van de Amerikaanse bevolking daarvoor open staat is maar zeer de vraag.

 

Geen opmerkingen: