dinsdag 24 november 2020

De jongeren worden steeds extremer, bij FdD én de SP!

 

Het heeft niet veel zin eindeloos te speculeren over de werkelijke bedoelingen van Thierry Baudet. Ik ga ervan uit dat hij wel een weg weet te vinden om weer volledig grip op zijn FvD te krijgen. Met afschuw keek ik naar zijn filmpje waarin hij als een verongelijkt kind zegt op te stappen als lijsttrekker van de partij waarvan hij wel voorzitter is en blijft. En ook blijft hij in de Tweede Kamer, ik vermoed omdat hij dat riante salaris niet kan missen en natuurlijk ook om de nieuwe lijsttrekker (Joost Eerdmans?) lekker voor de voeten te lopen. O ja, natuurlijk was er ook de bekende sneer naar de media. Baudet begon prompt weer te jammeren over 'trial by media'. Het komt niet eens in hem op dat de hernieuwde onrust in zijn partij werd veroorzaakt door onsmakelijk denken van zijn eigen volgelingen, die in feite alleen maar na-apen wat de grote leider hen voortdurend voordoet.

Baudet had niet de ballen om zich echt te distantiëren van de geluiden die uit de jongerenclub van zijn partij omhoog bleven borrelen. Geluiden over het relativeren van de Holocaust, over de wondereconomie van de nazi's, over pedonetwerken van joden en ga zo maar door. Leden die dit soort geluiden aan de kaak stelden werden de partij uit geflikkerd. De leden die zich aan dit soort naar gas ruikende uitlatingen schuldig maakten werden gepromoveerd. Door Freek Jansen en Thierry Baudet. 


Ik ben geen fan van mevrouw Nanninga maar zij heeft zich wel in ondubbelzinnige taal uitgelaten over wat er zich nu in die partij allemaal afspeelt. Alleen al het feit dat Baudet bevriend is met zo'n donkerbruin denkende malloot als Freek Jansen maakt hem totaal ongeschikt als leider van een moderne partij.

Vindt u het, tot slot, ook niet opmerkelijk dat zowel de meest rechtse als de meest linkse partij worstelt met nog extremer gedachtegoed en dat in beide gevallen, bij de SP en bij FvD, deze nog extremere geluiden uit de jongerenclub van die partijen komen? Ik vind dat beangstigend. Wat is er met die jongeren gebeurd, hebben ze tijdens de geschiedenislessen wel op zitten letten, hebben ze wel deugdelijk geschiedenisonderwijs gehad? Er is veel mis in onze samenleving, zeker ook bij de jongste generaties en dat geeft te denken voor de nabije toekomst.

PS: inmiddels is Baudet ook gedwongen terug te treden als partijvoorzitter. Omdat hij weigerde Freek Jansen af te vallen. Baudet is een strategische onbenul. Joost Eerdmans heeft zich al gekandideerd.

Geen opmerkingen: