donderdag 31 december 2020

Terreur in Moddergat

Wij brengen de jaarwisseling dit keer door in Moddergat. Dat hadden we beter niet kunnen doen. Er is een vuurwerkverbod. O ja? Hier in Moddergat waant men zich in een enclave waar heel andere regels gelden. Vannacht om half twee begon het gedonder. Enkele onverlaten trekken door de dorpen Moddergat en Paesens en gooien met tussenpauzes van tien tot vijftien minuten vuurwerk naar en tussen de huizen. Geen gewoon vuurwerk maar bommen. Ik ben geen kenner maar vermoed dat het Cobra's zijn, illegaal vuurwerk. Of is het toch een vorm van carbidschieten? Ik hoorde vannacht geregeld iets wat blikjes leken over straat stuiteren. Carbid schieten mag. Maar er is zeker ook sprake van vuurwerk, zwaar vuurwerk. Vanaf een uur of vier scheuren geregeld twee auto's met geprepareerde uitlaten op hoge snelheid door beide dorpen die in elkaars verlengde liggen, aan dezelfde hoofdweg. Levensgevaarlijk 

Het blijft gissen naar de diepere achtergrond van dit gedrag. Het is nu half elf in de ochtend en er komt maar geen einde aan. De straatraces zijn voorbij maar het gevaarlijke vuurwerk blijft hier maar ontploffen. Hoezo handhaving? Terug naar dit gedrag. Zijn het zwakzinnige Friese losers? Boeren of boerenzonen die hun afkeer van de overheid op een of andere manier moeten laten zien? 

Hoe het ook zij, hier zijn enkele pisvlekken druk bezig om zoveel mogelijk mensen uit hun nachtrust te halen en te houden. Fijn volk dus. Mocht u ooit overwegen uw jaarwisseling elders dan thuis te gaan vieren, mijd dan dit Moddergat. Ik kom graag in Friesland, heel graag zelfs maar deze zieke boeren uit Moddergat doen hun uiterste best alle plezier te vergallen. En dan moet de jaarwisseling nog komen!

In de plaatselijke pers lezen we dat er vannacht in het naburige Anjum ongeregeldheden plaatsvonden waar zelfs de ME aan te pas moest komen. Neanderthalers, dit soort Friezen. 


Geen opmerkingen: