dinsdag 10 juli 2012

Drenthe & Shakespeare


Terwijl de PVV het nieuws beheerste en de zomer maar niet op gang wilde komen, zaten wij in Diever en keken in het gezellige openluchttheater aldaar naar The comedy of errors van Shakespeare. Sinds 1946 wordt er daar in Diever elk jaar een Shakespeare voorstelling gebracht! Geen druppel gevallen deze avond, gelukkig maar. Anderhalf uur in de regen op houten bankjes valt niet mee.
Maar in de late avondzon was het een heerlijke voorstelling, uitgevoerd door plaatselijke amateurs en geregisseerd en vertaald door Jack Nieborg. En zeer verdienstelijk geregisseerd en vertaald, dat mag gezegd worden. Het is eigenlijk een draak van een verhaal maar dermate kostelijk gebracht dat je er een heerlijke avond aan beleeft. En zo'n openluchttheater heeft beslist zijn charmes, mits het weer een beetje meewerkt, dat wel.
En op hier en daar een versprekinkje na bleek de cast ook rolvast, ze hadden er duidelijk plezier in. Een mooie en sfeervolle voorstelling hoor, ik kan het u aanraden. Zoek op Diever en Shakespeare en u vindt snel genoeg alle gewenste informatie. Er komen nog genoeg voorstellingen aan. Wij combineerden het met camping Diever, ook een aanrader.

Geen opmerkingen: