vrijdag 27 juli 2012

Thierry Baudet strikes again


Weer eens een column van Baudet in de NRC (27 juli) gelezen over immigratie. In de titel pakt Baudet reeds fors uit: De grootste vergissing uit de geschiedenis. Baudet memoreert dat we over de afgelopen vijf jaar 144.000 immigranten hadden en 122.000 emigranten. Niet echt schokkende cijfers maar, zegt Baudet, de immigranten hebben doorgaans een veel lager opleidingsniveau dan de emigranten. Of die veronderstelling door onderzoeksgegevens wordt gestaafd, vermeldt hij niet.
Ook het kostenaspect haalt hij er bij. Op zich heb ik daar geen probleem mee maar ook hier onderbouwt hij niets. Baudet stelt gewoon dat immigratie op termijn het hele bouwwerk van de samenleving kan ontwrichten. Uit Amerikaans onderzoek zou blijken dat het vertrouwen in elkaar in een samenleving met meer etnische diversiteit afneemt. Ik wil wel aannemen dat die stelling juist is. Baudet stelt dan dat "die verschillen tussen etnische groeperingen wel overbrugd kunnen worden maar bij voortdurende immigratie krijgt dat proces geen kans".
En: "Wat vindt het volk van de nog grotere immigratie die ons te wachten staat?" Baudet doelt hier dan op immigratie als het gevolg van het proces van Europese eenwording. Hij beschuldigt Europees commissaris Malmstrom van "verbluffende brutaliteit". "Haar beleid dreigt onze natie immers diepgravend en blijvend te ontwrichten" orakelt Baudet.

Ik vind het wel grotesk wat deze academicus hier allemaal beweert zonder er ook maar een spoor van onderbouwing bij te leveren. De beste man is een rabiaat conservatief en zijn redenaties zijn eigenlijk niet van het NRC-niveau.

Foto: NRC

Geen opmerkingen: