zondag 14 april 2013

Het Depot


In Wageningen is behalve café de Wereld, een onder fatsoensrakkers in opspraak geraakt gedenkteken en een gerenommeerde universiteit ook Het Depot te vinden. Een initiatief van de Stichting Utopa van voormalig industrieel Loek Dijkman en zijn vrouw. Het Depot is een expositieruimte ten behoeve van beeldhouwers met als centrale thematiek het menselijk lichaam of delen daarvan. Het Depot is gevestigd in voormalige universiteitsgebouwen die prachtig gerenoveerd zijn en een uitstekende expositieruimte blijken te bieden. Het hoofdgebouw is gevestigd aan de Arboretumlaan 4 met een 'dependance' in de Villa Hinkeloord, gelegen aan het andere eind van het arboretum.
De toegang tot Het Depot is gratis en dat is ongekend. Momenteel kunt u er een expositie bezichtigen van het monumentale werk van Gerhard Lentink. Buitengewoon de moeite waard ofschoon dat vooral een persoonlijke aangelegenheid is.
Hoe het ook zij, dit is een unieke en ongekend smaakvolle expositieruimte en het is de combinatie van gebouw, beelden en de omliggende tuinen die het voor ons tot een geliefd reisdoel maken. Ik kan het u aanbevelen. U brengt er met gemak een hele ochtend of middag door.

Het Depot Wageningen



1 opmerking:

Anoniem zei

Wij vonden de houten beelden in het Depot in Wageningen prachtig. Heel bijzonder.